Četvrtfinale na Trsatu

Odbojkaši Rijeke protiv Splita večeras otvaraju doigravanje za prvaka

Ivan Volarić

Kristijan Smiljanić/Foto Arhiva NL

Kristijan Smiljanić/Foto Arhiva NL

Za razliku od tih naših međusobnih susreta Splićani su se oslabili, mi imamo određenih problema s ozljedama, ali unatoč tome ne bi nam trebali predstavljati veći problem – govori Kristian Smiljanić, prvi libero riječke momčadi koji spletom okolnosti igra na poziciji primača-pucača.RIJEKA Večerašnjim susretom protiv Splita na Trsatu (20 sati) odbojkaši Rijeke otvaraju doigravanje za prvaka. Ako je suditi na temelju plasmana uoči doigravanja, ali i dva ovosezonska ogleda između trećeplasiranih Riječana i šestoplasiranih Splićana (Rijeka je dobila u Splitu 3:2, a na Trsatu 3:0), jasno je da ekipa trenera Velimira Liverića uživa ulogu favorita koju, naravno, treba opravdati na parketu.


– Za razliku od tih naših međusobnih susreta Splićani su se oslabili, mi imamo određenih problema s ozljedama, ali unatoč tome ne bi nam trebali predstavljati veći problem – govori Kristian Smiljanić, prvi libero riječke momčadi koji spletom okolnosti igra na poziciji primača-pucača.


Uživamo u odbojci


Riječani su u posljednje vrijeme u dobroj formi i dojam je da za njih doigravanje dolazi u pravo vrijeme.
– Uživamo u odbojci i zato i izgledamo tako na parketu. Mnogi nas podcjenjuju jer nemamo visinu i ta činjenica nas motivira. I nama je gušt kada pružimo otpor nekome tko je fizički dominantniji od nas. Osim toga, dobri smo međusobno i van parket, ta povezanost se onda reflektira i na utakmicama – nastavlja Smiljanić, koji naravno priželjkuje da će Riječani u dvije utakmice izboriti polufinale, a onda slijedi ovogodišnji odbojkaški »El Clasico« protiv Mladosti Ribola Kaštele.


– Plan je da se kroz dvije utakmice probijemo do polufinala. Nadamo se da ćemo u nedjelju zaključiti priču sa Splićanima i onda se okrenuti subotnjem gostovanju u Kaštelima.


Proradili srednjaci


U momčad se vraća libero Mladen Jurčević, Smiljanić ostaje na poziciji primača-pucača, gdje se dobro snašao.


– Bitni su obrana i prijem, a u napadu pokušavam proći koliko mogu. Tu sam primarno zbog obrane i prijema i to mi je bitno držati. Poene i prolaze ostavljam Bogdanoviću, Osojnaku i našim srednjacima.


A riječki srednjaci su u posljednje vrijeme sve efikasniji.


– Slažem se. Poboljšali smo prijem i onda naš tehničar Ličina može biti slobodniji. Prije nismo imali tako jaku sredinu pa su naši suparnici spajali blokove na krajevima, sada smo puno raznovrsniji u napadu i naši suparnici moraju paziti i na sredinu – rekao je Smiljanić.