Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke priželjkuju pobjedu protiv Zadra i potvrdu plasmana u Ligu za prvaka

Ivan Volarić

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić/Foto Arhiva NLRIJEKA Odbojkaši Rijeke danas od 17 sati u Dvorani mladosti dočekuju pretposljednje Zadrane. Trebao bi to biti lak zalogaj za riječke odbojkaše kojima su dovoljna i dva seta za potvrdu jednog od prvih dvaju mjesta na ljestvici koja vode u Ligu za prvaka. Iako si Riječani u preostala dva kola mogu priušititi i dva poraza uz jedan osvojen bod, jasno je da će željeti nastaviti pobjednički niz u prvenstvu i ublažiti gorčinu nakon poraza od Splita i ispadanja u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Prošle sezone za Riječane je bio koban Centrometal, ove sezone Split, koji je predvođen 39-godišnjim Igorom Omrčenom u strašnom nizu od čak 12 pobjeda u službenim utakmicama. Omrčen je ponovo bio nezaustavljiv za igrače Velimira Liverića.


– Pokušavali smo sve, ali jednostavno nije išlo – govori trener Riječana. – Omrčen je uvijek pronalazio pravo rješenje u pravo vrijeme. Dobili smo drugi set, vratili se u igru, ali u konačnici nismo uspjeli ostvariti ono što smo priželjkivali. Ne mogu igračima zamjeriti na elementarom htijenju i borbenosti, ali…


Ali, činjenica je i da Riječane više na krasi ona fanatična borbenost kojom su prošle sezone i jesenas znali lomiti kvalitetnije suparnike poput kaštelanske Mladosti. Nitko ne može reći da bi to bilo dovoljno protiv Omrčenove svjetske klase, ali bi sigurno u nekim teškim situacijama pomoglo. Treba uzeti u obzir i da u riječkim redovima ima dosta problema s ozljedama, fakultetskim i poslovnim obavezama. Stalno neki od važnih igrača nedostaju i u takvim okolnostima je dosta teško držati natjecateljski i trenažni tonus u ekipi, ali i održavati momčadski duh na visini.
– U Splitu zbog ispita na fakultetu nije bilo Pavlovića, u subotu nam neće biti Osojnaka jer je na poslu… Mislim da cijelom društvu nedostaje malo više razumijevanja za obaveze sportaša koji nisu profesionalci. Ali, neću više o tome govoriti da ne ispadne da u tome tražimo alibi… – poručio je Liverić.