Još jedan neuspjeh...

Ništa od Olimpijskih igara: Hrvatske odbojkašice poražene i od Belgije

Hina

Foto FIVB

Foto FIVB

Hrvatska je dvoboj protiv Belgije u četvrtak izgubila na sličan način kao i onaj protiv Turske dan ranije. Naše odbojkašice ponovno su osvojile prvi set samo da bi izgubile sljedeća triAPELDOORN Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija neće nastupiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju (24. srpnja – 9. kolovoza), one su 1-3 (25-20, 26-28, 16-25, 22-25) porazom od Belgije u susretu 2. kola skupine B kvalifikacijskog turnira u nizozemskom Apeldoornu izgubile sve izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta u skupini koja vode u polufinale. 


Hrvatska je dvoboj protiv Belgije u četvrtak izgubila na sličan način kao i onaj protiv Turske dan ranije. Naše odbojkašice ponovno su osvojile prvi set samo da bi izgubile sljedeća tri.


Nakon nešto slabijeg ulaska u dvoboj, Belgija je povela sa 6-3, Hrvatska je ostvarila seriju 11-3 kojom je stigla do vodstva 14-9 i kontrole rezultata u prvom setu. Prednost Hrvatske rasla je sve do 24-16, da bi Belgija s četiri uzastopna poena smanjila na 24-20, ali Hrvatska je tada realizirala svoju petu od ukupno osam set-lopti.
Drugi je set protekao u izjednačenoj igri, Hrvatska je imala i dvije set-lopte kod 25-24 i 26-25, no na kraju je Belgija bila spretnija, osvojila posljednja tri poena i poravnala rezultat.


Dramatičan poraz u drugom setu utjecao je na igru Hrvatske i u trećem, Belgija se odvojila na 14-7 i mirno zadržala tu prednost do kraja te dionice igre.


Hrvatska je imala prednost u prvoj polovici četvrtog seta, vodila je sa 14-12, ali tada je uslijedila belgijska serija od 4-0 kojom su naše suparnice preuzele kontrolu rezultata. U završnici su Belgijanke uspjele sačuvati tu malu prednost i riješiti set u svoju korist sa 25-22.


S dva poraza u prva dva nastupa Hrvatska je posljednja u skupini i nema više izgleda za prolazak u polufinale. Ostaje joj još samo susret 3. kola protiv Njemačke u petak od 13.30 sati. Nakon dva kola vodeća je Njemačka s omjerom 2-0 te je osigurala polufinale, slijede Turska i Belgija sa po pobjedom i porazom te će te dvije ekipe u međusobnom dvoboju u 3. kolu odlučivati od drugom polufinalistu iz ove skupine.


Na turniru u Apeldoornu sudjeluju još Nizozemska, Poljska, Bugarska i Azerbajdžan, a plasman u Tokio izborit će samo pobjednik turnira.