Mladen Đorđević

Masters u Ičićima dignut ćemo na još višu razinu, sportski i zabavni dio

Ivan Volarić

Detalj s prošlogodišnjeg ženskog turnira/Foto Arhiva NL

Detalj s prošlogodišnjeg ženskog turnira/Foto Arhiva NLRIJEKA Mladen Đorđević, predsjednik Kluba odbojke na pijesku Opatija, dobio je dva velika priznanja početkom 2020. godine. Za prvo su zaslužni čelnici Hrvatskog odbojkaškog saveza koji su dugogodišnjem organizatoru Mastersa u Ičićima povjerili vođenje kompletnog Croatia Opena u odbojci na pijesku u nadolazećoj sezoni, a za drugo gradski opatijski oci koji su nagradili svoj klub za sjajne sportske rezultate u prošloj godini. Na svečanosti opatijskog sporta održanog u dvorani Marino Cvetković članovi KOP-a Opatija dvaput su izlazili na pozornicu. Kadetkinje, osvajačice bronce na državnom prvenstvu, proglašene su najboljom ekipom u svojoj kategorijji, a seniori, državni prvaci, najboljom momčadi grada Opatije. Sva ta priznanja najbolja su najava nove sezone odbojke na pijesku koja je pred vratima. Nedavno je usvojen kalendar natjecanja.


– Pred nama je šest turnira: Pašman krajem lipnja, Sv. Filip i Jakov, Đurđevac i Varaždin u srpnju, Đakovo početkom kolovoza i Ičići od 6. do 9. kolovoza, odnosno jedini turnir Masters serije – govori čelnik KOP-a Opatija i novi direktor Croatia Opena. Sin Ivan zadužen je za sportski segment organizacije kompletnog toura. – Što se Mastersa tiče, zadržali smo ga u starom terminu, drugoga vikenda u kolovozu, jer igrači iz zemalja našeg okruženja već godinama dolaze u Ičiće i sve svoje obaveze unaprijed podrede tom turniru. Dakle, turnir u Ičićima bit će posljednji u sezoni. Uspjeli smo kompletan kalendar pjeskaških natjecanja uskladiti s dvoranskim obavezama. Neće više dolaziti do poklapanja, uspjeli smo sve lijepo uskladiti da bismo igračicama i igračicama dvoranske odbojke omogućili da odigraju i kompletnu ljetnu sezonu na pijesku.

Ičići su istinski praznik odbojke na pijesku, najbolji turnir u ovome dijelu Europe koji nudi nešto više od sporta.


– Naša ideja je da u dogovoru s lokalnom samoupravom pokušamo cijelu tu priču dignuti na još višu razinu. Govorim u prvom redu o infrastrukturi, rasvjeti, tribinama, samim igralištima… Druge sredine, poput primjerice, Đakova ili Đurđevca, imaju nove i stalne terene. Mi moramo improvizirati svake godine. Imamo neke dogovore s Gradom Opatijom da se u dogledno vrijeme naprave neki pomaci u tom segmentu. Isto tako radimo i na privlačenju novih sponzora. Svi turniri imaju nagradni fond od 30, a Masters 50 tisuća kuna što je Ičiće podiglo s pete na pretposljednju, četvrtu, razinu svjetske serije po fondu nagrada. Osim toga, mi godinama sudionicima besplatno organiziramo smještaj i prehranu što nigdje u Hrvatskoj nije slučaj. Moj cilj je pokušati dignuti nagradni fond Ičića na desetak tisuća eura. Dogovorili smo i sa SPTV-om da nas nadalje prati prijenosima uživo, a isto tako pokušat ćemo dodatno dignuti zabavni dio turnira. Cilj je da to bude pravi spektakl, dakle, puno dodatne zabave osim same odbojke. Prošle godine smo organizirali i prvi veliki party, što ćemo također organizirati i ove godine.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU