Pripreme HAOK Rijeke

IGOR LOVRINOV: Ovo je sezona afirmacije mladih odbojkašica, cilj je ostanak u ligi

Kristian Sirotich

Odbojkašice Rijeke treniraju svakodnevno na Trsatu/K. SIROTICH

Odbojkašice Rijeke treniraju svakodnevno na Trsatu/K. SIROTICH

Primarni cilj bio bi ostanak u ligi, uz, naravno, promociju i afirmaciju mladih djevojaka koje su itekako zanimljive. Upravo na tome nam je najveći fokus. Radili smo čitavo ljeto, priključili nekoliko djevojaka s velikim potencijalom, naglasak u radu je bio na tehnici i moram priznati da sam zadovoljan - kaže trener riječkih odbojkašicaRIJEKA Prije šest godina trener Igor Lovrinov prvi se put nakon podužeg vremenskog razdoblja morao suočiti s ozbiljnim klupskim financijskim problemima i, nakon što se »raspala« šampionska ekipa odbojkašica Rijeke, a najbolje igračice razmilile po europskim klubovima ili odlučile prestati juriti ozbiljnu karijeru, prionuti mukotrpnom stvaranju ekipe od mladih klupskih nada. Šest godina kasnije situacija se ništa bitnije nije promijenila, za HAOK Rijeku kao da je vrijeme stalo. Igor Lovrinov iznova je na onoj istoj polaznoj točki, samo što su pred njim neke druge djevojke i djevojčice, koje čitavo ljeto marljivo treniraju ne bi li ponijele status prvotimki najtrofejnijeg riječkog kluba.


Uz mnoštvo novih lica, odbojkaški afirmiranih samo u mlađim uzrasnim kategorijama, u trsatskoj je dvorani i ponešto djevojaka iz prošle sezone. Ana Mioč, Anja Žarković, Tamara Popić… na neki su način jamstvo da će djevojke koje tek trebaju doći imati uz koga stasati, baš kao što je to bilo prije šest godina.


– Nitko se nigdje ne prodaje, ne čujem da je netko negdje otišao osim iz Mladosti. I onda Astrid Popić i Lea Boban iz Rijeke dobiju inozemni angažman, odnosno u Francusku i Belgiju, a Sara Barać ode u trenutačno treći klub u Hrvatskoj, u Olimpik. Dakle, ovdje se nešto radi, nešto se stvara – započet će Igor Lovrinov, svjestan da je pred njim i pred djevojkama sezona prepuna raznih peripetija, oscilacija, odnosno da je pred klubom borba za ostanak u društvu najboljih. Što, ostane li Ana Mioč, za Riječanke, s kojima trenutačno trenira i iskusna Ana Grbac, uopće nije nemoguća misija.
– Primarni cilj bio bi ostanak u ligi, uz, naravno, promociju i afirmaciju mladih djevojaka koje su itekako zanimljive. Upravo na tome nam je najveći fokus. Radili smo čitavo ljeto, priključili nekoliko djevojaka s velikim potencijalom, naglasak u radu je bio na tehnici i moram priznati da sam zadovoljan. Ovo je potpuno nova ekipa, stvara se potpuno nova atmosfera. Kada sezona krene, vidjet ćemo kako će sve to ispasti, ali uz Anu Mioč, Anju Žarković, a došla nam je i Ivona Bakarčić, koja je odlična, mislim da bi to trebalo biti sasvim OK – zaključit će Lovrinov, koji se zaista ima čime ponositi kada je riječ o stvaranju mladih igračica. Ne samo zbog cura koje su posljednje otišle iz Rijeke, već i zbog svih onih koje su u Rijeci naučile odbojkaške osnove. A naročito na Sanju Popović-Gamma, Bernardu Brčić i Samantu Fabris koje su na Europskom prvenstvu što je još uvijek u tijeku igrale itekako bitne uloge.