Pripreme u Varaždinu

Hrvatske odbojkašice se okupile u Varaždinu i počele pripreme za Zlatnu ligu i EP

Kristian Sirotich

Reprezenativke i dio stožera u Varaždinu

Reprezenativke i dio stožera u Varaždinu

Zbog privatnih obaveza djevojkama će se u srijedu pridružiti iskusne Riječanke Sanja Gamma i Ivana Prokopić, kao i Božana Butigan, dok će se reprezentacija kompletirati u ponedjeljak nakon dolaska Bete Dumančić, Samante Fabris i izbornika Danielea Santorellija s ostalim članovima stručnog stožera.RIJEKA Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija jučer je započela s pripremama za čitav niz važnih ovoljetnih nastupa, koji će započeti austrijskom utakmicom u Zlatnoj ligi (26. lipnja) i kulminirati kolovoškim Europskim prvenstvom u Mađarskoj i Bugarskoj. Najbolje hrvatske odbojkašice u krnjem su se sastavu okupile u Zagrebu i krenule put Varaždina, koji će u ovom prvom dijelu biti baza izabranicama Danielea Santorellija i u kojemu će se 21. i 22. lipnja odigrati Final Four Zlatne lige za odbojkašice. Budući je Hrvatski odbojkaški savez na sebe preuzeo organizaciju završnog turnira Zlatne lige, naše djevojke na njemu imaju zajamčen nastup, no to opet ne znači da će tijekom pripremnog razdoblja imati pravo na opuštanje.


Pod paskom »team managera« Frane Žanića, pomoćnog trenera Ivana Đorđevića i kondicijskog trenera Emila Baltića u Varaždinu su se okupile Vedrana Jakšetić, Lea Deak, Lara Štimac, Nikolina Božičević, Rene Šain, Nika Stanović, Ema Strunjak, Karla Klarić, Katarina Luketić i Lucija Mlinar. Zbog privatnih obaveza djevojkama će se u srijedu pridružiti iskusne Riječanke Sanja Gamma i Ivana Prokopić, kao i Božana Butigan, dok će se reprezentacija kompletirati u ponedjeljak nakon dolaska Bete Dumančić, Samante Fabris i izbornika Danielea Santorellija s ostalim članovima stručnog stožera.


– Budući smo prvi tjedan praktički bez kompletnog stožera naglasak će biti na fizičkoj pripremi, te na osnovnim odbojkaškim postavkama, odnosno bloku, obrani i prijemu. Kada nam se u ponedjeljak pridruže izbornik Santoreli i sve cure odmah krećemo s uigravanjem ekipe jer nas prva utakmica Zlatne europske lige čeka već u nedjelju u Austriji – reći će Frane Žanić, team manager.
Hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju u Zlatnoj europskoj ligi čekaju utakmice s Austrijom, Mađarskom i Francuskom, te nastup na varaždinskom Final Fouru. Pod uvjetom da izbore finale Zlatne lige djevojke će izboriti pravo nastupa na kvalifikacijskom turniru za Ligu nacija u Peruu, a nakon toga ih pak očekuje čitav niz pripremnih prijateljskih utakmica za Europsko prvenstvo.


– Nemamo puno vremena i kondicijska će nam priprema na početku biti itekako važna. No, ovdje u Varaždinu imamo odlične uvjete za rad – kratko je poručio Emil Baltić.


Inače, prvi dio priprema zbog ozljede će propustiti Riječanka Bernarda Brčić, izbornik Santorelli na nju će računati tek u pripremama za Europsko prvenstvo.