Europska liga

Hrvatska odbojka se u Varaždinu želi vratiti u europski vrh

Kristian Sirotich

Želja nam je ovim domaćinstvom vratiti odbojku tamo gdje pripada. Imamo sjajnu generaciju i cura i dečkiju. Uzeli smo im za izbornike dva Talijana, eminentna imena koja su dokazala u odbojci. Naš cilj je pružiti toj djeci sve uvjete koje imaju reprezentacije u okruženju. Sredstva smo uspjeli osigurati i sada nam je cilj povratak u vrh svjetske odbojke - izjavio je Ante Baković, predsjednik SavezaVARAŽDIN Od 29. svibnja do 22. lipnja u varaždinskoj će Areni hrvatski odbojkaši i odbojkašice igrati svoje utakmice Zlatne europske odbojkaške lige, dok djevojke očekuje i Final Four ovog natjecanja. Tom prigodom održana je konferencija za novinare.


– Želja nam je ovim domaćinstvom vratiti odbojku tamo gdje pripada. Imamo sjajnu generaciju i cura i dečkiju. Uzeli smo im za izbornike dva Talijana, eminentna imena koja su dokazala u odbojci. Naš cilj je pružiti toj djeci sve uvjete koje imaju reprezentacije u okruženju. Sredstva smo uspjeli osigurati i sada nam je cilj povratak u vrh svjetske odbojke – izjavio je Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.


Hrvatske reprezentativke grupnu fazu domaćih utakmica otvaraju s Mađarskom 29. svibnja, nastavljaju s Austrijom 1. lipnja i završavaju s Francuskom 15. lipnja. Našim seniorkama ovo će biti izvrsna priprema za Final Four u kojoj će dočekati najbolje iz drugih grupa, odnosno pravu elitu europske odbojke. Djevojke su se okupile u Varaždinu gdje se pod vodstvom izbornika Daniela Santerellija pripremaju za utakmice pred njima. Hrvatski reprezentativci također su se okupili u Varaždinu gdje se pripremaju za utakmice s Estonijom 29. svibnja, Španjolskom 1. i Nizozemskom 15. lipnja. Seniorima će ovo biti prvo veliko natjecanje pod vodstvom novog izbornika Emanuela Zaninija te vjeruju da će moći izboriti Final Four za seniore koji se igra u Talinu 21. i 22. lipnja.