Zvečka festival

U četvrtak noć riječkog rocka

Ivana Kocijan

One possible option, Foto: Promo

One possible option, Foto: Promo

Na pozornicu će stati riječki bendovi One Possible Option, The Stoned Cows i MinistrantiZvečka festival zaključuje prvu polovicu ovoljetnog programa uz beskompromisnu, žestoku i glasnu proslavu rock & rolla. Na pozornicu smještenu na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma u četvrtak će stati tri riječka benda: One Possible Option, The Stoned Cows i Ministranti.


One Possible Option dolazi na Zvečku nakon fenomenalnog samostalnog koncerta u Pogonu kulture i s još uvijek aktualnim albumom »No King« koji je odmah po izlasku pokupio sjajne kritike renomiranih domaćih kritičara i našao se na listama najboljih izdanja 2020. Deni Kasapović (vokal), Zdravko Kasapović Piggy (gitara), Dejan Adamović Deva (bubanj) i David Puharić (bas gitara) kroz kompleksne aranžmane vješto miješaju elektroniku i melodije sa sirovom energijom rocka, a publiku najviše osvajaju adrenalinom nabijenim nastupima uživo.


The Stoned Cows, grupa čiji počeci sežu do vibrantne riječke scene s kraja osamdesetih i početka devedesetih prošlog stoljeća, na Zvečki će predstaviti novu-staru postavu i pjesmaricu sastavljenu od brojeva iz gotovo svih faza autorskog rada frontmena Zlatka Gostića Vojota.
Uz njega, bend čine poznati riječki glazbenici Ištvan Širola, član svih inkarnacija Stoned Cowsa, Luka Benčić i Jasmin Đečević, koji su u bendu bili početkom milenija, te Zoran Medved, koji je u svojoj bogatoj karijeri na riječkoj sceni također već bio član grupe. The Stoned Cows su svoj izričaj uvijek bazirali na garage rocku šezdesetih, a svojim vjernim pratiteljima se uvijek nepogrešivo odužuju iskrenom i žestokom svirkom.


Ministranti su nastali u špici nedavnih pandemijskih zatvaranja i sveopće društveno-medijske histerije, kad su se zavukli u jednu riječku garažu odlučni stvarati rock’n’oll. Rezultat toga je materijal najavljen prvo ironičnim singlom »Rock je mrtav«, potom hvaljenom »Minutom«, da bi nedavno objavili i sjajan live videokoncert u sklopu koncertnog serijala Izvanredne sjednice.


Dražen Baljak (gitara Leta 3), Robert Šuša (vokal), Voljen Korić (bubanj) i Vedran Vučković (bas gitara) na Zvečki će predstaviti upravo album prvijenac planiran za objavu ujesen u izdanju nezavisnih diskografskih kuća Mudri Brk i Izvanredni diskograf.


Cijena ulaznice za ovu trostruku dozu riječkog rocka je simboličnih 30 kuna, a do nje se može doći u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 sati, a koncert počinje u 21.30.