Britanski glazbenik

Paul Weller: “Beatlesi su se raspali u pravo vrijeme. Zamislite ih u synth popu osamdesetih…”

T.I.

Reuters

Reuters

Tada sam bio shrvan, ali sad mi je drago da jesu, otkrio je frontmen nekadašnjih The JamReizdanje filma “Let It Be”, dokumentarca o raspadu legendarnih Beatlesa iz 1970. koji je u restauriranoj verziji izašao za Disney+, komentirao je i britanski glazbenik Paul Weller, frontmen nekadašnjih The Jam.


On je u intervjuu za Mojo rekao da su se “Beatlesi raspali u pravo vrijeme”. Glazbenik se prisjetio utjecaja kojeg su imali na njega.


“Mama i tata su imali stare rock and roll ploče Chucka Berryja, Little Richarda i Elvisa. To sam sve jako volio, ali Beatlesi… Nije pretjerano reći da su promijenili svijet za mnoge ljude, uključujući i mene”, rekao je Weller.
Kaže da su ga natjerali da vidi i druge mogućnosti i širu sliku.


“Natjerali su me da razmišljam o drugim stvarima u životu. Da ne postoji samo ovaj gradić. Da postoji svijet iza gradskih zidina. Želio sam biti dio toga, vidjeti, osjetiti i doživjeti drugo. Beatlesi su normalnim ljudima omogućili istraživanje života”, dodao je Weller.


Najuzbudljivije je, kaže, bilo iščekivati njihovu sljedeću ploču.


“Kamo idu sljedeće? Znao sam da se tome nikad neću približiti, ali Beatlesi su postavili mjerilo za pravi pristup glazbi. Idete dalje i eksperimentirate. Mora se reći da su se Beatlesi raspali u pravo vrijeme. Tada sam bio shrvan, ali sad mi je drago da jesu. Zamislite ih kako prolaze kroz synth pop u osamdesetima. To bi bilo šokantno”, zaključio je Weller.