Tehnički razlozi

Koncert britanskih Foals seli se sa Šalate u intimniji prostor Tvornice kulture

T.I.

Foto: Rashidi Noah

Foto: Rashidi Noah

Zagrebački koncert dio je svjetske turneje „Life Is Yours“ nazvane po albumu koji je izašao prošle godine i zaradio pozitivne ocjene kritike. I publika je pozdravila zaokret Foalsa prema pop zvuku koji je pripomogao hitoidnom potencijalu singlova „2 AM“ i „Wake Me Up“Prvotno najavljen na stadionu Šalata, koncert britanske indie rock atrakcije Foals zakazan za 23. lipnja, seli se u Tvornicu kulture, zbog – kako kažu organizatori – tehničkih razloga. Kao predgrupa najavljeno je atraktivno domaće ime Svemirko, bend koji je i sam punio Tvornicu nekoliko puta.


Inače, ovo je treći put da ekipa iz Oxforda koju prati reputacija jakog live benda, stiže u Zagreb. U prva dva slučaja, 2014. i 2019. nastupili su u okviru INmusic festivala, dakle, ovo im je prvi samostalni nastup, a s obzirom da je Tvornica kulture ipak manji i intimniji prostor od Šalate, to će svakako doprinijeti boljem doživljaju jednog od prominentnijih rock imena s Otoka u posljednjih petnaestak godina.


Zagrebački koncert dio je svjetske turneje „Life Is Yours“ nazvane po albumu koji je izašao prošle godine i zaradio pozitivne ocjene kritike. I publika je pozdravila zaokret Foalsa prema pop zvuku koji je pripomogao hitoidnom potencijalu singlova „2 AM“ i „Wake Me Up“.
Ulaznice za koncert mogu se kupiti putem Eventim online sistema, te na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Svi koji su kupili ulaznicu za tribine na Šalati mogu dobiti povrat razlike cijene tribina i partera. Cijena ulaznice za koncert u Tvornici Kulture je 42 EUR .