Promocija lokalnih bendova

FOTO U Palachu počela nova koncertna sezona udruge RiRock: ‘Korona je konačno iza nas’

Marko Dobrecović

Foto Mateo Levak

Foto Mateo LevakPetak – dan kad ide se van. Sinoć su na svoje došli štovatelji glasnog rokenrola. U Omladinskom kulturnom centru Palach je počela nova koncertna sezona udruge RiRock. Prva je večer poslužila za nastupe i promociju riječkih rock bendova Old Night, Soulcase te Lei.


-Korona je iza nas, zaista se nadamo da je, stoga smo se i mi sve više okrenuli koncertima. U novoj sezoni ćemo se fokusirati na održavanje Jam sessiona u Rijeci te, kako planiramo, na Krku. Cilj tih nastupa je promocija mladih glazbenika. Želimo polaznike RiRock akademije uključiti na scenu i razvijati te nove naraštaje, rekao je Vinko Golembiowski ispred udruge RiRock.


Foto galerija: Bili smo na otvorenju RiRocka Foto: Mateo Levak


Riječkoj se publici, prije koncertnog dijela večeri, putem dokumentarnog filma predstavio festival „Vlajternativa“ iz Benkovca.
Dokumentarac je prikazan povodom deset godina održavanja festivala u organizaciji udruge “Vlajter-ego” koja je kroz godine festivala ugostila velik broj bendova, među kojima su i mnogi riječki.


Potom su na pozornicu Palacha stupili publici poznati bendovi. Old night i Soulcase su bendovi nagrađivani na RiRock festivalima. Glasnoj rokerskoj atmosferi ništa nije stajalo na putu, stoga se može reći da je nova koncertna sezona krenula punom parom.


-U večerašnjem programu su nastupili pobjednici RiRock festivala bend Old nights i osvajači nagrade Nove nade bend Soulcase. Super je da imamo dva tako bitna benda na otvaranju sezone. Osim njih, valja spomenuti također riječki bend Lei koji je otvorio večerašnju svirku i to pjesmama s njihovog najnovijeg albuma. Sljedeći plan nam je provođenje projekta RiRock inkubator na kojem ćemo predstaviti sve čime se udruga bavi. Krajem ljeta planiramo izdanje novog, 44. RiRock festivala, dodaje Vinko Golembiowski.