Subota u Pogonu kulture

Dino Jelusić sa svojim bendom Jelusick stiže u Pogon kulture, evo što nam je najavio

Katarina Bošnjak

Foto: JOSIP MARKOVIĆ

Foto: JOSIP MARKOVIĆ

Putem Entrio platforme sve ulaznice za koncert već su rasprodane, dok posljednjih 60 čeka u Dallas Music Shopu u RijeciOve subote u Pogon kulture dolaze Dino Jelusić i bend Jelusick. Njihovi se koncerti brzo rasprodaju diljem države, ali i Europe, a njihov nagrađivani debitantski album našao se na gotovo svim domaćim listama najboljih albuma 2023. godine prema izboru glazbenih kritičara. Ovim smo povodom kratko razgovarali s Dinom Jelusićem, a razgovor pročitajte u nastavku.


Ove ste godine s grupom Jelusick osvojili Porin za najbolji album rock glazbe, a riječ je o albumu »Follow The Blind Man«. S obzirom na to da je riječ o debitantskom albumu grupe, jeste li očekivali ovakve rezultate i što vam znači nagrada?


– Nisam očekivao apsolutno ništa osim da bend što više svira. Sve iznad toga je pokazatelj dobrog rada. Drago mi je za sve što nam se događa.


Jelusick nam ove subote dolazi u Pogon kulture. Što sve pripremate za koncert?


– Imamo Tvornicu dan prije i pripremamo puno tog novog u odnosu na ono što je publika koja nam inače dolazi na koncerte mogla vidjeti. Čak ćemo svirati neke nove uratke.


Vaš glazbeni opus zaista je bogat, uključuje i osnivanje uspješnih bendova, ali i nastupanje s nekim od svjetskih bendova poput Trans-Siberian Orchestra i Whitesnakea, kao i brojne druge projekte. Što biste rekli da vas je iskustveno najviše obogatilo, ali i uveselilo?
– Obogatilo me je sve što sam radio, svaki projekt i bend je donio nešto svoje. Naučio sam kako biti još bolji timski igrač i kako rasti u svakom pogledu.


Na čemu sve trenutačno radite, ima li možda kakvih planova s grupom Jelusick?


– Čim završimo s južnoameričkom turnejom, moram završiti pisanje novog albuma da ga možemo početi snimati u šestom mjesecu.


Putem Entrio platforme sve ulaznice za koncert već su rasprodane, dok posljednjih 60 čeka u Dallas Music Shopu u Rijeci. Na ulazu će za one najbrže ostati još 20 ulaznica, stoga požurite po svoju – vrata se u subotu otvaraju u 21, a koncert počinje u 22 sata.