ZORAN ČOLIĆ

Ulov kojim je ispunio san. Već u prvom zabačaju nasukao lignju od 1,1 kilograma

Boris Bulić

I kad sam zabacio dogodilo se ono o čemu valjda svaki lignjolovac sanja. Tek što je skosavica počela tonuti lignja ju je uzela. Na prvi zabačaj! Čak s u prvi tren pomislio da je neki panj. U početku nije davala značajniji otpor, a onda je počelo pumpanje…Iz Panzana u Italiji nam se javio Zoran Čolić. Eger koji je pauzu za ručak iskoristio na najbolji mogući način, loveći lignje. Kako mu je bilo i kako je u tome prošao, ispričao nam je u par riječi:


– Pauza za ručak je kao i uvijek i svima, prekratka, no za mene je bila toga dana sasvim dovoljno duga. Izašao sam na pauzi za ručak i otišao do obale s namjerom da pokušam uloviti koju lignju – priča nam Zoran.


– Lovio sam štapom Shimano Scimitar Spinning akcije 10/40 grama, dužine 2,4 metra na kojem je bila rola Daiwa Ninja 4000. Osnova je bila upredenica Spider promjera 0,13 milimetara, predvez Daiwin fluorocarbon od 0,30 milimetara dug jedan metar, a na kraju skosavica Yamashita Egi 3.0 u narančastom dekoru – nastavlja Zoran svoju priču.

– Pozicija nije tajna. To je Monfalcone kod silosa za žito. Tu je sidrište broda tako da je dubina oko 15 metara. Teren je pjeskovit tako da nema straha od zadjeva.


I kad sam zabacio dogodilo se ono o čemu valjda svaki lignjolovac sanja. Tek što je skosavica počela tonuti lignja ju je uzela. Na prvi zabačaj!


Čak s u prvi tren pomislio da je neki panj. U početku nije davala značajniji otpor, a onda je počelo pumpanje. Budući da je bila velika oseka, da mi nije pomogao jedan ribar sa voligom, ne bih je dobio van.


A kad je izašla na suho i kad sam je stavio na vagu… Lignja od 1,10 kilograma! Jedna jedina toga dana i kao takva sasvim dovoljna za ispunjenje sna – ispričao nam je Zoran Čolić.