Kapitalka

U Crikvenici ulovljena hama duga čak 75 centimetara. U pitanju je riba koja se rijetko viđa u Jadranskom moru

Iris Mrzljak

Orešković dolazi iz Slavonskog Broda i navodi da se sportski ribolov, kojim se bavi već gotovo 50 godina, uglavnom vezao za područja slatke vode, većinom Save i jezeraCRIKVENICA – Na Črnom mulu u Crikvenici ulovljena je, inače vrlo rijetka riba u Jadranskom moru, hama teška 3,75 kilograma i dugačka 75 centimetara.


Ribolovac Milan Orešković rekao je da to nije očekivao, naročito zato što je lov s kraja vrlo težak, a pogotovo kad je u pitanju ovakva kvaliteta ribe. Prema njegovu mišljenju, postoji mogućnost da je riba pobjegla iz nekog hranilišta ili se pak počela oporavljati na području Jadrana.
Orešković dolazi iz Slavonskog Broda i navodi da se sportski ribolov, kojim se bavi već gotovo 50 godina, uglavnom vezao za područja slatke vode, većinom Save i jezera.


Često je lovio vrlo velike slatkovodne ribe, osobito šarane i somove, čak i veće od hame koju je izvukao, međutim za takav je tip ribe to i standard.
S obitelji često ljetuje u Crikvenici, a ovo je bio prvi put da se na moru prilikom ribolova koristio novom tehnikom.


Riječ je o lovu uz pomoć tzv. Feeder štapa s fleksibilnim vrhom, podatnim za rukovanje, na koji se umjesto olova stavlja hranilica, tj. gotova prihrana koja se može kupiti, ali i samostalno napraviti od kruha.