MARKO MARIĆ

To je sportski duh: Ulovio malog igluna pa ga oslobodio bez izvlačenja iz mora

Boris Bulić

U jednom trenu, na pendulu postavljenu na 3 metra dubine, je udarila riba. I premda je prvi udar izgledao vrlo dinamično, riba se i nije nešto strašno borila. Spremili smo i sak i brankarelu, ali kad sam vidio da je sabljarka tako mala rekao sam odmah: - Ovu puštamo, nećemo je ni vaditi na brod!Iz Tivta nam se javio Marko Marić, ribolovac koji, kako to volimo reći ima srce. Naime, marko uvijek u more vraća nedoraslu ribu, a ako je u pitanju plemenitija lovina tada je briga o tome da tako ulovljena riba preživi imperativ. Evo što nam je Marko rekao o jednom od svojih posljednjih C&R doživljaja:


– Išli smo sa gliserom prijatelj mi Milan Lučić i ja da malo pendulamo. Imali smo 3 pendule na različitim dubinama, na 0,5 metara, na 3 metra i na 5 metara dubine – priča nam Marko.


– I u jednom trenu, na pendulu postavljenu na 3 metra dubine je udarila riba. Štap je bio Sakura akcije 15-60 grama, mašinica Shimano Alivio 4000, upredenica 0,18 milimetara, a predvez mono 0,32 milimetra. Varalica je bila DTD iz Una Marine Centar – nastavlja Marko svoju priču.
– I premda je prvi udar izgledao vrlo dinamično, riba se i nije nešto strašno borila. Spremili smo i sak i brankarelu, ali kad sam vidio da je sabljarka tako mala rekao sam odmah:


– Ovu puštamo, nećemo je ni vaditi na brod.


Tako se Milan nagnuo preko bande broda i oslobodio ribu. Nadam se da i dalje pliva i da će nam se vratiti za koju godinu kad bude barem tri put veće – ispričao nam je Marko Marić.