DINO BAJLO

Pao kapitalni car od 12,75 kilograma! U pitanju je njegovo visočanstvo zubatac

Boris Bulić

Par metara bolesno tankog, a uvik pouzdanog FXR 0.43 milimetara debelog fluorokarbona uz predvez za dužinu lignje 0.7 sa živom lignjom u nadi za što bolji rezultat. Lignja pada na dno, istežem sistem da odvojim lignju od dna kojih pola metra, al' istog trena je pogađa vlak.Zadranin Dino Bajlo je ulovio još jednu ribu pred kojom treba skinuti kapu. Ovoga je puta u pitanju njegovo visočanstvo – zubatac.


– Ribolov je način života, barem za mene. Dok neki u ribolov odlaze tek tako, samo da idu, kao vikend ratnici, ja svoje ribolovne pohode pomno pripremam. Na more nikad ne idem napamet i bez glave već uvik s jasnim ciljem. A taj je cilj ponekad brancin, ponekad lica, katkad gof, a ovoga puta zubatac. Provjerena pošta, posložen pribor i prava ješka dobitna su kombinacija u kojoj nema mista propustima – priča nam Dino svoju priču.


– Toga dana u rano jutro gusta magla. Dolazim na poziciju uz pomoć radara, i namištan Go Pro kameru na stalak uz ispijanje ranojutarnje kavice i ledenog konjaka za sriću i za smanjenje navale adrenalina. Štap Oceans Legacy Slow Element PE3, na njemu Saragosa 6000 obučena u Gosen 0.25 upredenicu. Par metara bolesno tankog, a uvik pouzdanog FXR 0.43 milimetara debelog fluorokarbona uz predvez za dužinu lignje 0.7 sa živom lignjom u nadi za što bolji rezultat. Lignja pada na dno, istežem sistem da odvojim lignju od dna kojih pola metra, al’ istog trena je pogađa vlak. Light oprema kao i uvijek to odrađuje brutalno brzo i kvalitetno. Samo sve čvorove treba extra provjerit prije ribanja. Nakon silovite borbe, kučman predivnog zubaca i divim mu se. San snova… Vaga staje na 12,75 kilograma. Fala ti more… – ispričao nam je Dino Bajlo