Karlobag

Ove subote natjecanje u ulovu liganja na „ličkoj rivijeri“

Marin Smolčić

Ivanka Šegota

Ivanka Šegota

Ovogodišnji lignjolov u Karlobagu najavila nam je Ivanka Šegota, direktorica Tutističke zajednice općine KarlobagNa ljestvici poželjnih morskih plodova lignje zauzimaju posebnu poziciju. Svi ljubitelji morskih užanci uvijek će vam reći da nema morskoga ulova koji je toliko poželjaan, a istovremeno toliko nepredvidiv, poput lignje.


Ovog glavonošca strasno obožavaju gurmani, ribe, dupini i svi oni čiji je život na bilo kakav način vezan uz more. Pomalo ćudljiva i posebna lignja se ponekad može lako uhvatiti, dok će onda proći dani da se javi na peškafondo ili šustavicu.


Bliži se Badnjak i mnogi bi na svojoj trpezi voljeli vidjeti neku ribu, lignju, hobotnicu… Bakalar je većini građana zbog previsoke cijene postao luksuz. Ovogodišnji lignjolov u Karlobagu najavila nam je Ivanka Šegota, direktorica Turističke zajednice općine Karlobag.

– Klub za sportski ribolov na moru „Bura“ i Turistička zajednica općine Karlobag priređuju ove subote, 10. prosinca, Božićni lignjolov koji će potrajati od 15 do 20 sati. Barke s lignjolovcima (najviše dvojica) krenut će i vratiti se u mul, a nakon toga je na rasporedu vaganje ulova ispred zgrade Općine Karlobag gdje će se utvrditi tko je bio najbolji.


Kotizacija je 250 kuna po natjecatelju, a osim ukupnog ulova nagradit će se i sretnik s najvećom ulovljenom lignjom. Prijave traju zaključno s 9. prosinca, a u slučaju lošeg vremena natjecanje će se odgoditi, pojasnila nam je direktorica TZ općije Karlobag Ivanka Šegota.Nakon natjecanja priredit će se večera i druženje, a na meniju će svakako biti netom ulovljene lignje iz prečiste „ličke rivijere“. Tako se karlobaško natjecanje u lignjolovu najavljivalo i oggađalo zadnjih pet godina jer su jaka juga i bure omele izlazak barki na otvoreno more.


Prognoza vremena za naredni vikend je dobra, s ponešto slabog juga i kiše. Nedovoljno da bi spriječilo ljubitelje liganja da izađu na more i okušaju sreću.