PAOLO STOJNIĆ

I to se ponekad dogodi – jigao, jigao, pa ulovio lignju

A među prvim spuštanjima Andreju 'udara' lignjica na metalni jig od 20 grama. Neuobičajeni ulov koji nam izvlači osmijehe na lice. Naravno, probalo se odmah spustiti i sisteme za lignje, ali nažalost bez uspjeha…Iz Poreča nam se javio Paolo Stojnić koji je uspio snimiti neobičan ulov. A taj ulov i nije toliko velik koliko je neobičan način na koji je ostvaren. Evo što nam je Paolo ispričao o tome:
– Stigla je subota pa se kao i uobičajeno u 6:30 ‘Posada sa Bostona’ okupila pred novu ribolovnu avanturu. Zapravo smo bili samo prijatelj mi Andrej i ja, ali zato naoružani do zuba – priča nam Paolo.


– Bili su tu štap za spin tune, štapovi za inchiku, štapovi za spin male i velike ribe, ješke, frižideri, torbe i sve to na malog tenka od četiri metra i sedamdeset nezamjenjivog Boston Whalera 15.


Plan je bio jasan. Imali smo namjeru napasti sve što se može s naglaskom na vertikalni način lova točnije lagani jigovi i kabure/inchiku te potajno nadanje na palamide i luceve – nastavlja Paolo svoju priču.
– Ushićeni smo jer je konačno montiran dugoočekivani pramčani motor koji je, naravno, trebalo isprobati u svim uvjetima. I u svoj toj euforiji među prvim spuštanjima Andreju ‘udara’ lignjica na metalni jig od 20 grama. Neuobičajeni ulov koji nam izvlači osmijehe na lice.Naravno, probalo se odmah spustiti i sisteme za lignje, ali bez uspjeha.


Dan se nastavio u pozitivnom tonu po bonaci kao ulje, pa smo do navečer izguštali i ulovili lijepe kantare, ribone i škombre. Sve u svemu pravi cjelodnevni izlet na moru, baš onakav kakav smo i planirali – ispričao nam je Paolo Stojnić.