JK Jadro

Danas u Selcu Regata drvenih barak: Ljepotice revitaliziraju pomorsku baštinu

Robert Šimonović

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Danas se u Selcu održava osma »Regata drvenih barak« u organizaciji Jedriličarskog kluba JadroOsma po redu »Regata drvenih barak« održat će se danas u Selcu s početkom u 13 sati.


Radi se o sportsko-rekreativnom i zabavnom događanju koje je nastalo kao rezultat ljubavi prema životu na moru i s morem te snažne želje za očuvanjem tradicionalnih drvenih brodica.


Foto galerija: Regata drvenih barak u Selcu Foto: Sergej Drechsler


Naime, regata je dio programa revitalizacije pomorske baštine koji dugi niz godina provodi Jedriličarski klub Jadro iz Selca, ujedno i organizator ove zanimljive regate.
Na regati mogu sudjelovati sve tradicijske drvene barke na jedra, a bit će razvrstane u više kategorija, prema tipu i veličini.


Prijave, spuštanje i opremanje »barak« počelo je u 9 sati ujutro, u 11 sati bit će organizirana marenda u konobi Riva, sastanak kormilara na rasporedu je u 12 sati, dok se sam start regate predviđa u 13 sati.


Proglašenje pobjednika regate i objed održat će se u 15.30 sati.


Na druženje i priliku da pokažu svoje drvene barke pozvani su i vlasnici baraka bez jarbola i jedara.


Nakon regate barke koje dolaze na prikolicama bit će izložene na trgu ispred Harmice, a za sudionike je organizirano druženje.


Osim domaćih posada, očekuju se gosti iz Novog Vinodolskog, Krka, Lovrana, Mošćeničke Drage, Fažane, Rovinja, Nerezina…


Iz Jedriličarskog kluba Jadro pozivaju sve vlasnike drvenih morskih ljepotica na sudjelovanje u regati, a mještani i ostali posjetitelji se pozivaju na dolazak u Selce, uživanje u predivnim prizorima te davanju podrške vlasnicima brodica, koji se trude očuvati tradiciju.


Pokrovitelji događanja su Grad Crikvenica, Turistička zajednica grada Crikvenice, Muzej grada Crikvenice, Županijska lučka uprava Crikvenica, a glavni sponzori UO Lončarić – dizalica i konoba Riva.