Pjevači

Zbor KUD-a Neven gostovao u Zagrebu

Robert Šimonović

Foto KUD Neven Selce

Foto KUD Neven Selce

Pjevački zbor iz Selca nastupio na tradicionalnom LES festivalu zborovaPjevački zbor KUD-a Neven Selce gostovao je na tradicionalnom LES festivalu zborova u Zagrebu. LES festival počeo je kao festival zagrebačkih zborova da bi se potom godinama uključivali zborovi sa svih područja naše domovine.


Na ovogodišnjem su se festivalu, osim Selca, predstavili zborovi Nove Gradiške, Bjelovara, Kutine, Splita, Slunja, Čakovca, Zagreba-Botinca, Novog Zagreba i Zagreba-Buzinčice.


Foto KUD Neven Selce
Pjevački zbor KUD-a Neven Selce predstavio se s autohtonim primorskim pjesmama, pjesmama Primorja i hitovima s MIK-a. Voditeljica zbora Željka Crnić primila je u ime KUD-a Neven priznanje za sudjelovanje na festivalu. KUD Neven otvorio je ovim nastupom svoje brojne aktivnosti koje ga očekuju narednih mjeseci.


Kako kažu, očekuje ih Festival jagoda u svibnju, početak lipnja rezerviran je za Etno Selce, a KUD Neven će biti domaćin mađarskom gradu Erdu. U srpnju i kolovozu imaju zacrtana četiri koncerta na otvorenom.


Dani turizma u Selcu obilježit će se također nastupom pjevačkog zbora KUD-a Neven. Jesen je predviđena za gostovanja pa je tako ove godine u planu posjet i nastup na festivalu Jesen u Toskani.