Ministar 

Anušić najavio nastavak gradnje obalnih ophodnih brodova u Brodosplitu

Portal Novi list, Hina

Ilustracija / Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Ilustracija / Foto Grgo Jelavic/PIXSELLPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sastao se u utorak s predsjednikom Uprave Brodosplita Tomislavom Debeljakom i tom prigodom rekao da je to prvi njihov sastanak na temu dovršetka obalnih ophodnih brodova, najavivši nastavak tog projekta.


“Nastavljamo s projektom izgradnje obalnih ophodnih brodova. Sastanak je bio više nego afirmativan. Zajednički nam je cilj dovršiti te brodove i projekt. U ovom trenutku na raspolaganju u komunikaciji je i cijela tvrtka Brodosplit, odnosno DIV grupacija kao i gospodin Debeljak s kojim smo, kao i s njegovim suradnicima, imali više nego konkretan i kvalitetan sastanak”, izjavio je ministar Anušić nakon sastanka.


Na pitanje koliko Brodosplit traži još novca za dovršetak obalnih ophodnih brodova, ministar je rekao da je za sada to prerano govoriti i kako je ključno da su otvoreni komunikacijski kanali, kao i suradnja, želja i volja s obje strane da se taj projekt završi.
Dodao je da će službe koje su za to zadužene dalje pregovarati i to već ovaj i idući tjedan.


Tomislav Debeljak je rekao kako mu je iznimna čast da su “konačno sjeli zajedno”. Za sastanak je rekao da se tijekom njega u nekoliko navrata naježio zato što prvi put imaju razgovor koji je na korist Hrvatskoj i našeg obrambenog sustava.


“Što kvalitetnije, brže i jeftinije napravit ćemo obalne ophodne brodove na ponos svima nama. Ovo je jako pozitivno i svi smo skupa jako sretni sa time da konačno završimo te brodove”, izjavio je Debeljak.


Iako su novinari postavljali brojna pitanja na njih nisu dobili odgovore, a ministar Anušić je ustvrdio kako je svjestan da je ogroman interes javnosti za tom temom, no radi se o kompleksnom projektu koji traje od 2014. godine, trebao je biti dovršen 2018. godine.


“U ovom trenutku informacije koje javnost treba imati ima, a o svemu dalje ćemo vas na pravi način i u pravo vrijeme izvijestiti”, zaključio je na kraju Anušić.