Omiljen izbor?

Žuto, narančasto, crveno, zeleno ili ljubičasto-plavo voće i povrće? Saznajte što to otkriva o vama

Šarlota Brnčić

Foto Pexels

Foto Pexels

Odaberite boju, a zatim pročitajte odgovarajući profilJesti puno voća i povrća dobro je za vaše zdravlje, ali jeste li znali da različite nijanse, zbog prisutnosti posebnih pigmenata, imaju specifična svojstva i karakteristike?


U današnjem testu pozivamo vas da odaberete voće i povrće svoje omiljene boje. Zatim samo pročitajte odgovarajući profil kako biste saznali što to otkriva o vama:


1. Crveno voće i povrće
Crvene naranče, trešnje, crveni luk, jagode, maline, nar, rajčice, crvena repa – ima mnogo voća i povrća ove boje, a koje svoju boju duguju pigmentima poput likopena i antocijana.


Ako više volite voće i povrće crvene boje, vi ste pustolovna i živahna osoba, strastvena i puna života. Volite jake emocije, potrebna su vam intenzivna iskustva, život koji je previše sjedilački i dosadan sigurno nije za vas.


2. Žuto voće i povrće


Ananas, limun, krompir, žuta paprika, voće i povrće ove boje imaju bezbroj svojstava. Primjerice, žuti citrusi bogati su vitaminom C i folnom kiselinom.


Ako ste odabrali ovu boju, vi ste izrazito sunčana, otvorena i energična osoba. Vjerojatno volite boravak na otvorenom, bavite se nekom tjelesnom aktivnošću i uživate u zabavi s prijateljima i novim poznanicima.


3. Narančasto voće i povrće


Bundeva, grejp, mrkva, naranča, pravi su eliksir blagostanja. Narančasto povrće obično je bogato karotenoidima, citrusi ove boje sadrže puno vitamina C i folne kiseline.


Ako ste odabrali voće i povrće ove boje, vi ste mudra i uravnotežena osoba. Volite tišinu, vjerojatno volite meditaciju, volite opuštanje usred netaknute prirode, možda u društvu dobre knjige.


4. Zeleno voće i povrće


Avokado, brokula, artičoke, krastavci, kivi, zelena salata, limeta, spadaju u zeleno voće i povrće, boje uglavnom zbog prisutnosti pigmenta klorofila.


Ako ste odabrali ovu boju, vi ste osoba koja je vrlo usredotočena na fizičko i psihičko blagostanje. Vjerojatno se više od drugih volite baviti sportom i osjećate potrebu zdravo se hraniti. Vi ste organizirana, točna i precizna osoba.


5. Plavo-ljubičasto voće i povrće


Smokve, patlidžani, borovnice, kupine, šljive, plavo i ljubičasto voće i povrće sadrže prirodne pigmente zvane antocijanini koji se mogu pohvaliti antioksidativnim svojstvima.


Ako ste odabrali ovu boju, vi ste osoba kojoj je potreban vlastiti prostor za regeneraciju. Ne volite previše gužve, volite neobične avanture, skrovita mjesta, netaknute krajolike i iznad svega sporost.