Spoj omiljene torte i pića

Znamo da volite tortu sa sirom. Stoga je pravo vrijeme da isprobate gin-cheesecake

Mija Dropuljić

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Ovaj vikend odustanite od gin-tonika, a uživajte u gin torti sa sirom.



Kremasti, a ipak lagani kolač s osvježavajućom limetom je stvoren za vruće ljetne dane. Kako piše Freundin.de ovaj gin-cheesecake se ni ne peče. Bolje ne može.


Sastojci:


Za dno:


  • 100 g maslaca
  • 200 g keksa s maslacem

Za kremu:


  • 2 limete
  • 400 g svježeg sira
  • 60 g šećera
  • 6 listova želatine
  • 150 ml tonika
  • 4 jušne žlice gina
  • 250 ml šlaga


Za ukrašavanje:


  • 2 jušne žlice šećera
  • 1 limeta
  • listići mente

Priprema:


  1. U kalup promjera 24 cm stavite papir za pečenje. 
  2. Otopite maslac. 
  3. Smrvite kekse. 
  4. Pomiješajte maslac i kekse te smjesu utisnite u pripremljeni kalup. 
  5. Ostavite minimalno pola sata u hladnjaku. 
  6. Za kremu: naribajte koricu limeta te iscijedite sok. 
  7. Pomiješajte svježi sir, šećer, gin, tonik, sok i koricu od limeta. 
  8. Želatinu omekšajte u hladnoj vodi te otopite po uputama. 
  9. Nakon što se ohladi dodajte smjesi. 
  10. Smjesu ostavite u hladnjaku. 
  11. U međuvremenu umutite šlag i dodajte na koncu smjesi. 
  12. Kremu ravnomjerno raspodijelite u kalup te ostavite dva sata u hladnjak. 
  13. Za ukrašavanje: Limetu podijelite na dva dijela. Jedan dio narežite na kriške, dok od druge polovice naribajte koricu. Pomiješajte šećer i naribanu koricu. 
  14. Kolač ukrasite narezanom limetom, pospite šećerom i za kraj dodajte svježe listove mente. 

Uživajte!