Za odvažne

Zidna boja Cherry Tomato: za živahna okruženja s karakterom

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kako uskladiti jednu od trenutno najpopularnijih boja

Najnoviji trendovi pozivaju neodlučne da napuste svoju zonu udobnosti u korist nepredvidivih nijansi koje zasigurno neće proći nezapaženo.


Među svima ističe se Cherry Tomato, posebna nijansa crvene boje koja osvaja kako modu tako i dizajn interijera.


Oni koji se odluče za ovu nijansu su hrabri, ne boje se odvažiti se i vole oštra i energična okruženja.


Kao što ime sugerira, boja Cherry Tomato vrlo je posebna vrsta crvene na pola puta između crvene rajčice i crvene trešnje.


To je svijetla i blistava boja, a ova nijansa crvene ne može se definirati ni kao vruća ni kao hladna.


To je jedinstvena i neočekivano svestrana točka crvene koja oslobađa energiju i pozitivnost, ulijeva dobro raspoloženje i optimizam.


Moguće kombinacije


Zidovi od Cherry Tomato pogodni su za mnoge kombinacije, od najjednostavnijih i najpredvidljivijih do drugih koje su izrazito posebnije.


Prije svega, ova boja izgleda sjajno s bijelom i može se lako kombinirati s neutralnim tonovima kao što su siva i tamnosmeđa, posebno u domovima uređenim u suvremenom ili modernom stilu.


Dobro se slaže i s drugim intenzivnim bojama poput sunčano žute i narančaste.


Sve kombinacije koje uključuju smeđu boju, a time i razne prirodne materijale poput drveta, pruća ili ratana, vrlo su elegantne i profinjene, savršene za etno-chic stil.


Izbjegavajte kombinacije s pretamnim bojama koje bi na kraju opteretile okruženje, kao i one s nježnim pastelnim bojama koje bi Cherry Tomato “zdrobio” i neumitno ugasio.


Izbor koji nije za svakoga


Kao i sve nijanse crvene, Cherry Tomato je svakako ekscentrična i ne sviđa se svima.


Tko ne podnosi previše svijetle boje u domu, ipak može pokušati prilagoditi trend kreiranjem jednog Cherry Tomato zida koji će se koristiti kao akcent u boji.


Iako nema granica za maštu i kreativnost, bilo bi bolje izbjegavati ovu boju u spavaćoj sobi. To je previše energična nijansa i mogla bi vam poremetiti odmor.