Vrlo su zasitna

Trebate skinuti do 6 kila u 7 dana? Navalite na jaja i postignite vitku liniju!

Life

Foto: Arhiva

Foto: Arhiva

Hranjiva, zasitna i jednostavna za pripremu - jaja su supernamirnica koja vam može pomoći da smršavite bez gladovanjaNajjednostavniji način da izgubite kilograme je smanjivanje dnevnog unosa kalorija. Jaja su, čini se, vrlo logično rješenje: jedno veliko jaje sadrži samo oko 78 kalorija, ali je istovremeno vrlo hranjivo. Ono sadrži malo od gotovo svakog nutrijenta koji je potreban organizmu za optimalan rad.


Zbog visokog proteinskog sadržaja, jaja su sama po sebi vrlo zasitna te smanjuju vaš apetit. Osim toga, jaja sadrže sve esencijalne aminokiseline i to u pravim omjerima. Možda najpoznatiji mit vezan uz jaja kaže kako njihova konzumacija podiže razinu kolesterola u krvi.


Studija provedena 2008. godine na Harvardu bavila se pitanjem povezanosti između konzumacije jaja i rizika od kardiovaskularnih bolesti.
Sudjelovalo je ukupno 21.327 pacijenata, a rezultati su pokazali kako konzumacija jaja nije povezana s infarktom miokarda, ali bi dijabetičari ipak trebali pripaziti ukoliko učestalo konzumiraju jaja.


Postoji nekoliko vrsta dijete s jajima: tradicionalna (koja je zapravo verzija popularne Atkinsove dijete), ekstremna (u kojoj se jedu samo tvrdo kuhana jaja) ili dijeta s jajima za marince.


Što jesti, a što izbjegavati te kako pripremiti jaja da dugo budete siti i pritom gubite kilograme pročitajte na Krenizdravo.hr