Slatki recept

Zdrava i ukusna krema od kestena i kakaa, savršena kao namaz ili nadjev

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Utješni desert u najhladnijim i najsjetnijim danima.

Kakao krema od kestena zdrava je i ukusna alternativa uobičajenim slatkim namazima, u kojoj možete uživati ​​na razne načine: na dvopeku, možete ju koristiti kao nadjev za kolače i torte ili jednostavno samostalno.


Sastojci:


  • 1 kg kestena
  • 600 g smeđeg šećera
  • 50 g kakaa
  • 1 mala čaša likera od kakaa
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 1 prstohvat cimeta

Priprema: Kestene ogulite, skinite im samo vanjsku koru, stavite ih u lonac pun vode i kuhajte dvadesetak minuta dok ih lako ne probušite vilicom.


Ocijedite i prije nego što se ohlade nježno uklonite koru s kestena. Zgnječite ih vilicom dok se ne pretvore u kašu i odmah vratite na laganu vatru.


U isto vrijeme u drugi lonac ulijte čašu vode i u njoj otopite 600 grama smeđeg šećera, pustite da se zagrijava na laganoj vatri dok smjesa ne prokuha.


Tijekom ovog procesa morate paziti da šećer neprestano miješate kako se ne bi karamelizirao ili zalijepio za dno posude.


Kada je to gotovo, dodajte smjesu od kestena i nastavite lagano miješati na laganoj vatri.


Posebno rastopite kakao s malo vode (da se ne stvore dosadne grudice) i dodajte u smjesu kestena i šećera.


U ovom trenutku također možete uliti malu čašu likera, dvije vrećice vanilin i prstohvat cimeta.


Nastavite miješati dok ne dobijete homogenu i gustu kremu.


Vaša krema od kestena je već spremna!