Začinite život

Zaboravite jagode sa šampanjcem. Nova istraživanja pokazuju da i krigla piva podiže seksualni libido

Šarlota Brnčić

Ilustracija iStock

Ilustracija iStock

Američka seksologinja otkrila je kakve seksualne prednosti imaju osobe koje redovito piju pivoČini se da je pivo odličan saveznik ne samo za večeri u društvu prijatelja već i za one s partnerom. Zapravo, postoje oni koji tvrde da može poboljšati seksualnu izvedbu povećanjem želje, ali ne samo.


Plavušu, crveno ili crno, tko si ne priušti malo piva barem tu i tamo da podigne raspoloženje i začini svoj život?


Istinski entuzijasti bezbrojnim prednostima ovog napitka rado će dodati i dodatnu prednost: da je izvrstan saveznik u spavaćoj sobi.
To podupire i američka seksologinja Kat Van Kirk, autorica knjige “The Married Sex Solution: A Realistic Guide to Saving Your Sex Life” u kojoj je spisateljica, također stručnjakinja za terapije za parove, izvijestila o seksualnim dobrobitima koje imaju ljudi koji redovito konzumiraju pivo, posebno muškarci.


Postoje četiri prednosti koje su objašnjene i na znanstvenoj razini:


1) Zaustavite preuranjenu ejakulaciju: zahvaljujući prisutnosti prirodnih fitoestrogena prisutnih u ovom napitku. Ispijanje piva može pomoći u borbi protiv ovog problema i odgoditi trenutak užitka.


2) Suprotstavljanje padu želje: u ovom slučaju seksolog preporuča piti posebno tamno pivo jer je ono bogatije željezom. Ovaj mineral potiče proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, cirkulaciju te posljedično pomaže erekciji.


3) Određeno postignuće i izvrsna izvedba: ako nakon večeri bazirane na pivu želite biti sigurni da ćete na najbolji mogući način postići svoj cilj, prema američkoj seksologinji morate odabrati Guinness, posebno bogat vitaminima B, mineralima i probioticima. Time bi se izbjegla i bol u trbuhu tipična kada malo pretjerate s alkoholom i na vrhunac stižete u punoj formi.


4) Bolje od Viagre: prirodno alternativno rješenje za viagru je prema Van Kirk Innis & Gunn “50 nijansi zelene”, škotsko pivo sastavljeno od 50 vrsta prirodnih stimulansa uključujući ginseng i ginko bilobu koji povećavaju seksualnu želju.


Sumnja da iza ovih tvrdnji postoji neki publicitet je opravdana, ali uvijek možete pokušati.


Čini se da je era jagoda i šampanjca završila. Kada planirate romantičnu večer, ne propustite dobru kriglu piva!