Proljetna delicija

Wrap sa šparogama na mediteranski način

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zdrav i jednostavan obrok za bilo koje doba dana

Sezona šparoga je stigla, a s njom i mnoge ukusne mogućnosti pripreme ove neodoljive namirnica. Osim klasičnih recepata, postoje i brojni drugi koji šparoge stavljaju u središte pozornosti. Na primjer, biste li pomislili na varijantu s mozzarellom i maslinama za jedinstven mediteranski wrap? Ako niste, svakako biste trebali isprobati ovaj ukusan, ali jednostavan recept. 



Sastojci:


  • 160 g kuhane šunke
  • 100g mozzarelle, narezane na kriške
  • 4 tortilje
  • 125 ml talijanskog preljeva za salatu
  • 1 žličica Dijon senfa
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 70 grama crnih maslina
  • 160 g sušenih rajčica
  • 500 g zelenih šparoga, orezanih
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Mediteransko začinsko bilje po izboru (npr. origano, majčina dušica, bosiljak)
  • sol i papar

Priprema: 


Umutite preljev i senf da dobijete marinadu. Stavite kriške mozzarelle u plitku zdjelu i marinirajte obje strane preljevom i mješavinom senfa. Ostavite sa strane da se upije.


Šparogama odrežite krajeve. Šparoge pokapajte uljem, posolite i popaprite te stavite na lim za pečenje. Šparoge pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 8 do 10 minuta dok ne porumene. Svaku tortilju namažite pastom od rajčice i na vrh stavite dvije kriške marinirane mozzarelle, dvije kriške kuhane šunke, narezane masline, sušene rajčice, četvrtinu šparoga i začinsko bilje. Sve čvrsto zarolajte i izvana premažite preostalom marinadom od senfa. Pržite na vrućoj tavi dok ne porumeni i dok se mozzarella malo ne otopi.