Retro je IN

Vraćaju se tri trenda za uređenje interijera. Mnogi će reći da su totalni trash

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Estetika s početka 2000-ih samouvjereno vlada, bez obzira na to što mislili o njoj.2000-e su doživjele veliki povratak, kako na modnom i beauty polju, tako i u uređenju interijera. Tko se sjeća svih trendova iz tog perioda, zna da su pojedini bili dosta diskutabilni. 


Estetika s početka 2000-ih samouvjereno vlada, bez obzira na to što mislili o njoj. Sada je zavladala i u uređenju interijera, a ova tri su se posebno istaknula.


Lava lampe


Svatko tko je odrastao u 2000-ima molio je roditelje da mu kupe lava lampu jer je to bilo totalno fora i cool. Sada je ova ambijentalna lampa doživjela svoj veliki povratak.


Foto: Flickr


Cvijeće i leptirići
Motiv leptirića je bio jedan od vodećih u tom period. Sada se vraća kao dekor za zidove u obliku tapeta i slika. Koliko se ovi motivi vraćaju, dokaz je i nova Ikeina limitirana kolekcija s modnom dizajnericom Zandrom Rhodes koja dolazi na tržište 3. rujna. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Le Loft (@shop.leloft)Prozirni namještaj i vreće na napuhavanje


Kada je namještaj u pitanju, prozirni komadi poput stola su veliki trend. Za pravi retro osjećaj tu su vreće, odnosno sofe, na napuhavanje. Ovi komadi namještaja izvrsno pristaju u malim stanovima jer vizualno povećavaju prostor.