Studija otkrila

Vjerovali ili ne, ali onaj tko gleda horor filmove prije će na licu dobiti…

Mija Dropuljić

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Ljubitelji hororaca skloniji su za čak 50% pojavi bora na licuObožavate vikendom napraviti zdjelu kokica i uživati u dugom i strašnom filmskom maratonu? Horor filmovi su vaš najdraži filmski žanr i nema tog uratka kojeg niste pogledali? Nakon što doznate što je jedna studija pokazala, možda idućeg vikenda zamijenite horor film nekom dobrom komedijom. 


“The nun”, “It”, “Midsommar” su sami neki od naslova vašeg omiljenog hororca. A posebno ste ih se nagledali za vrijeme izolacije nastale zbog korone. No, mogli biste se iznenaditi informacijom da horor film  ne samo da ima moć da nas prestraši nego i moć da, vjerovali ili ne, uzrokuje bore na licu. 


Poznati kozmetički brend Foreo je htio doznati utječe li gledanje horor filmova na naše lice. Stoga je skupina stručnjaka dobila zadatak da istraži kako sve hororci djeluju na nas. Osim, naravno, bržeg otkucaja srca i hladnog znoja. Ponekad i noćnih mora. 
Rezultati istraživanja mnoge su iznenadili – tko voli često gledati horor filmove prije dobije prve bore. Dobro ste čuli. Naime, u trenutku šoka naprežemo mišiće lica, odnosno boramo lice i tako utječemo na raniju pojavu bora. 


“Kada imamo šokirani, odnosno preplašeni izrazi lica, aktivira se mišić na našem čelu, takozvani Musculus frontalis. Ako se više puta aktivira, mišić se trenira i jača te tako stvara horizontalne bore na čelu”, objasnio je Dr. Singh te naglasio da netko tko redovito unutar perioda od pet godina gleda horor filmove pojačava pojavu bora na području očiju i čela za čak 50%. 


Šokantno, zar ne?