Najluksuzniji burger na svijetu

Vjerovali ili ne, ali pronašli smo burger koji košta skoro 1.000 kuna. Evo o čemu je riječ

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Ovo jelo treba biti za pamćenje, a uz tu cijenu sigurno ga nikad ne biste zaboraviliZa 1.000 kn možete noćiti u dobrom hotelu s obilnim doručkom, napuniti hladnjak za poprilično puno dana ili otići u konkretan shopping. Ili možete jednostavno pojesti burger, i to zlatni.


Banyan Tree hotel u Kuala Lumpuru ovaj mjesec je službeno na svom jelovniku predstavio “najekskluzivniji burger” koji košta nevjerojatnih 152 dolara, odnosno nešto manje od 1.000 kn.


Sigurno se pitate u čemu je caka jer skoro pa nemoguće je da jedan burger košta toliko mnogo. Ovaj burger izgleda poput malog mesnog tornja, pecivo je napravljeno s tartufima, 24-karatnim zlatnim listovima, a tu je još i jaje, cheddar sir, salata, rajčice, slanina…


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Banyan Tree Kuala Lumpur (@banyantreekualalumpur)

Kako Coconuts prenesi, inspiracija za ovo skupo jelo je nastalo nakon što se jedan muškarac iz hotela u blizini jadao kako je na proslavi rođendana morao platiti znatno više nešto što je osobno naručio jer je ostatak prijatelja odlučilo račun ravnomjerno podijeliti na sve sudionike proslave.


I tako je nastao ovaj ekskluzivni burger. Servira se uz dvije čaše vine koje su uključene u cijenu. Nit vodilja kuhinje hotela je da ćete ovaj obrok sigurno pamtiti cijeli svoj život. Pa, burger za skoro 1.000 kn – svakako je pamtljiv!