FOTO: Unsplash
Jeste li se ikad zapitali koje je idealno mjesto za držanje začina?
povezane vijesti
Nema dobrog jela bez začina, bilo da koristite one klasične ili volite eksperimentirati s nešto egzotičnijima. Jeste li se ikad zapitali držite li svoje začine na pravom mjestu i čuvate li ih na pravi način?
Začini mogu dugo trajati, no ako ih držite na pogrešnom mjestu oni mogu izgubiti ili čak promijeniti svoj okus, a to znači na koncu i vaše jelo.
Najčešće se spremaju na nekoj polici ili ormariću iznad štednjaka. Tako začini izgledaju dekorativno, a uz to su uvijek pri ruci.
No, ta lokacija je posve pogrešna jer vrućina koja nastaje tijekom kuhanja negativno djeluje na začine. Vrućina može uništiti kemikalije i ulja koja začinima pružaju miris i specifičan okus.
Ako začini dugo stoje na takvom mjestu, dobivate na koncu začine koji su bez okusa i mirisa, a to znači da su posve beskorisni za kuhanje.
Začine trebate držati što dalje od štednjaka, na mjestu na kojem ne dolazi do naglih i velikih promjena temperature. Odlično je tamno i suho mjesto gdje će vaši začini ostati dulje svježi.