Brz i ukusan ručak

Brza salata s tjesteninom: Idealna za dane kada vam se ne da kuhati

Mija Dropuljić

Foto: iStock

Foto: iStock

Osvježavajući i zdravi ručak gotov u manje od pola sata

Gotova u svega 15 minuta, ova salata s tjesteninom je pravo ljetno osvježenje. Rukola, rajčice, mozzarella i zeleni pesto napravljen od svježeg bosiljka, jogurta, limuna i meda čine onu savršenu kombinaciju.


Sastojci:


  • 300 g tjestenine
  • Sol i papar
  • 50 g rukole
  • 400 g cherry rajčica
  • 250 g mini mozzarelle
  • 3 stabljike svježeg bosiljka
  • 4 jušne žlice pesta
  • 2 jušne žlice grčkog jogurta
  • 2 čajne žlice limunovog soka
  • 1 čajna žlica meda

Priprema: 


  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama u posoljenoj vodi. 
  2. Operite rukolu. 
  3. Operite i prepolovite rajčice. 
  4. Iscijedite mozzarellu. 
  5. Bosiljak operite i narežite na sitne komadiće. 
  6. Pomiješajte sa zelenim pestom, jogurtom i jednom jušnom žlicom vode. 
  7. Smjesi dodajte limunov sok, med, i prstohvat soli i papra. 
  8. Tjesteninu pomiješajte s pestom. Dodajte po potrebi još soli i papra.
  9. Umiješajte rukolu, rajčice i mozzarellu.