U tren oka

Uz pomoć ovog viralnog trika svatko može napraviti savršeni smokey eyes

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Više nikad nećete izgledati poput pandicaSmokey eyes je izvrstan način za na dramatičan način naglasiti oči. Nažalost, nije svatko toliko vješt prilikom šminkanja očiju tako. Često se dogodi da na kraju više izgledamo kao tužna panda nego zavodnica sa seksi pogledom. 


Nije jednostavno raditi make up look uz pomoć tamnijih i pigmentiranim boja jer se svaka greška odmah vidi. I dok popravljamo greške, dogodi se da u tome pretjeramo. Krajnji rezultat nije seksi smokey eyes nego crnilo oko očiju koje ne izgleda nimalo primamljivo. 


Inače kada se radi smokey eyes trik je u tome da trebamo vješto kombinirati tamnije i svijetle nijanse kako bi postigli taj savršeni efekt. 
Trenutno društvenim mrežama se širi jedna neobična tehnika šminkanja smokey eyes koja je toliko jednostavna, a jamči isti krajnji rezultat. 


Videi na kojima se smokey radi tako da se nanose pojedinačno nijanse sjenila u par crtica te se kasnije sve boje zajedno blendaju su postali viralni. 


Nanošenje je veoma jednostavno. U unutarnji rub gornjeg kapka nanosite dvije vertikalne crte sjenila svjetlijih nijansi. Prvo boja je najsvjetlija, dok je druga nešto tamnija. Nakon toga nanosite srednju boju i na sami vanjski rub gornjeg kapka ide ona najtamnija nijansa. Nakon toga je potrebno uzeti kist za blendanje u ruke te stopiti sve boje u smokey yes. Jednostavno, stvarno je moguće!