Samo kreativno

Uz malo truda preobrazite dosadne police u prava remek djela

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Na taj način prostoru ćete podariti vašu osobnu notu.

Ako doma imate pomalo obične police za knjige, a već su vam malo dosadile, ili vam jedna takva baš treba, a nipošto ne želite neku običnu, vrijeme je da se inspirirate kreativcima diljem Interneta i vašim starim – ili novim policama udahnete neko novo ruho!


Na taj način prostoru ćete podariti vašu osobnu notu, u njemu ćete se osjećati udobnije, te ćete s malo planiranja i organizacije uvelike uštediti na prostoru za odlaganje.


U nastavku donosimo nekoliko ideja što sve možete napraviti s običnom policom za knjige!


Dodajte vrata


U svijetu uređenja interijera uvijek je zgodno razmišljati van okvira, pogotovo sa bazičnim stvarima poput polica, jer se jedna stvar može koristiti na mali milijun načina.


Primjerice, ako vašim policama dodate vrata, postići ćete jedan posve drugi dojam običnog komada namještaja.


Vrata na policama odlična su stvar za sakriti ono što ne želite da bude na ‘izvolite’, dok gornje police možete pustiti otvorene za odlaganje vaših omiljenih knjiga, umjetnina i sitnica.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli tina le mac 🌙 | DIY + home (@tinadoodles)Poigrajte se s lukovima


Ako običnim policama dodate polukružne lukove, pogledajte samo kako se obična polica pretvara u luksuzan komad namještaja!


To vrlo lako možete napraviti s drvetom ili knaufom, te ćete postići dojam ugradbenih polica koje su profinjene i elegantne i koje će vašem prostoru dati jednu posve drugu dimenziju.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli First House on Finn (@firsthouseonfinn)Razmišljajte veliko


Ako imate neki veliki a prazni zid, nemojte se bojati ispuniti ga policama. U hodniku? Za cipele! U ostavi? Za zimnicu! U boravku? Za sve stvarčice i sitnice koje nemaju svoje mjesto!


Rezultat je fantastičan, a uvijek se možete poigrati i sa rasvjetom za dodatan wow efekt.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Jannike Dohrn Dyrhaug (@jdyrhaug)