Moda pod zvijezdama

U omiljenom riječkom Samovar baru održana modna revija. Provjerili smo zašto svi pričaju o “Modi pod zvijezdama”

Mija Dropuljić

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

Event romantičnog naziva “Moda pod zvijezdama” oživjela je Čajni trg i na jednom mjestu okupila ljubitelje mode, umjetnosti i dobre zabaveU četvrtak u samom srcu Rijeke, točnije u Samovar baru, održana je “Moda pod zvijezdama”. Bila je to večer rezervirana za ljubitelje mode koja je privukla veliki interes građana. 


Modna večer nastala je u suradnji Samovar bara i modne agencije Art Modis, a cjelokupna manifestacija je bila humanitarnog karaktera. Spoj mode, dobre zabave i dobrih dijela rezultirali su fantastičnoj večeri koju će gosti Samovara dugo pamtiti. 


Foto galerija: Modna revija "Moda pod zvijezdama" Foto: Roni Brmalj


“Samovar bar nastoji se pozicionirati na riječkoj kulturnoj sceni kao platforma za lokalne umjetnike, kreativce i autore. U tom smislu s oduševljenjem smo prihvatili ideju modne agencije Art Modis o modnoj večeri na Čajom trgu. Kako je događaj bio večernjeg karaktera, razmišljali smo kako oplemeniti ambijent, te su nam svijeće bile prva misao. Centar za rehabilitaciju Rijeka sa svojim skrbnicima izrađuje predivne svijeće, ponudili smo im da dođu i predstave se i pristali su. Iznimno smo ponosni da je odaziv posjetitelja bio velik, te su večer završili s lijepim prikupljenim iznosom”, ponosno su nam objasnili iz Samobar bara. 
Na divnoj Čajnom trgu svoje nove modne kreacije predstavili su Infinity desing / Iva Bruketa, Manufaktura / Višnja Huljev te Cris Mršić, a osim mode gledatelji su uživali u zabavnom popratnom sadržaju. 


“Večer je bila divna, ono što smo očekivali i više. Uz predstavljanje modnih kreatora Crisa Mršića, Infinity designa i Manufrakture očarale su nas plesačice Flash Dance Unita i operna pjevačica Nina Ćuk, koja je nosila reviju i oduševila sve prisutne svojim nastupom. Program je vodio naš veliki prijatelj i povjesničar umjetnosti Theodor de Canziani. Kao veliki poznavatelj riječke povijesti, utkao je u program crtice koje su svi posjetitelji s oduševljenjem upijali. Čak nam je ispričao priču o riječkim zlatarima, morčićima i njihovom vezom sa starim dijelom grada Rijeke.”


Trg je bio pun namjernih i nenamjernih posjetitelja, a iz Samovar bara naglašavaju kako su reakcije svih prisutnih bile sjajne. “Prva riječka revija gdje modeli nisu hodali po klasičnoj pisti, već su plutali među posjetiteljima kako bi se svi osjećali kao na pozornici” omiljeni je kompliment kojeg su nakon održane manifestacije dobili organizatori. 


“Kao što smo napomenuli na početku, naša velika želja je da se Samovar bar prepozna kao kulturna točka u Rijeci. Smatramo kako je sada, više nego ikad prije, potrebno podržati pojedince i kolektive koji čine kulturnu scenu Rijeke – ne samo zbog njih samih, već i zbog zajednice koja kroz njihov rad dobiva puno više nego to uspije prepoznati. Kultura, u najširem smislu te riječi, bitan je faktor društvenog života i ne smijemo ju zanemariti. Mi se vodimo tom mišlju i trenutna “korona” situacija nam taj stav nije promijenila. Događaji koje smo realizirali kroz šesti i sedmi mjesec potvrđuju nam da ljudi to prepoznaju i cijene”, naglasili su posebno iz bara. 


Ekipa jednog od omiljenih riječkim mjesta ističu kako su posebno ponosni na projekt Samovar Art Wall kroz kojeg svaki mjesec ugošćuju umjetnike. Program je zamišljen kao ciklus od 12 izložbi, po jedna svaki mjesec, a Riječanke i Riječani trenutno mogu uživati u fotografijama Helen Oštrić koje pokazuju njenu strast prema munjama. 


“Kroz protekla dva mjeseca imali smo predivnu suradnju s Art kinom kroz nekoliko kino projekcija na otvorenom, te s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka koji su uprizorili par predstava za djecu. Suradnja s njima ide i dalje, trenutno dogovaramo neke buduće projekte. U suradnji s portalom Avanture malih okica osmislili smo ciklus subotnjih “avantura” za djecu, gdje su kroz inkluzivne radionice mogli saznati o aktivnostima koje su dostupne u Rijeci – od umjetničko kreativnih, sportskih i spoznajnih. Sada ćemo malo predahnuti od događanja i uzeti 10-ak dana pauze, ali ne mirujemo! U dogovorima smo za razne događaje na Čajnom trgu – od dramskih predstava, plesnih produkcija, modnih događaja, filmskih i književnim poslastica. A do tada – svratite na naš sjenoviti trg, divan je u ovo doba godine”, poručuju iz Samovar bara.