Pomlađujući međuobrok

Tropski smoothie od kurkume i đumbira za savršeni ljetni doručak

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Donosimo još jedan ukusan i zdrav recept za smoothie koji će vam uljepšati jutroOvo je piće pomlađujući međuobrok, savršen za zdrav plan obroka za mršavljenje. Osim toga, i đumbir i kurkuma sadrže antioksidanse i mogu pomoći u smanjenju tragova upale u tijelu. Đumbir pruža malu dozu magnezija i vitamina C. Đumbir je dobro poznat u tradicionalnoj medicini i alternativnim načinima liječenja, jer može pomoći u ublažavanju mučnine i bolova u menstruaciji te probavi.


Međutim, treba biti oprezan ako se želi dodati đumbir jer to može uzrokovati negativne nuspojave kod nekih lijekova, uključujući razrjeđivače krvi. Zlatna nijansa kurkume ne samo da privlači oko, već sadrži i fitokemijski spoj poznat kao kurkumin. Smatra se da je kurkumino protuupalno sredstvo, koje možda štiti tijelo od stanica raka i neurodegenerativnih bolesti. Tropsko voće će se savršeno uklopiti, pogotovo mango i to će biti odličan doručak.


Mango dodaje razne zdravstvene i prehrambene dobrobiti za malo kalorija. Zamijenite bademovo mlijeko sojinim ili kravljim mlijekom kako biste dodali proteine, utažujući glad i promičući mršavljenje.
Sastojci


1 šalica bademovog, kravljeg ili sojinog mlijeka


½ svježe ili smrznute banane


½ šalice smrznutog ili svježeg manga isjeckanog na kockice


½ žličice – svaka mljevena kurkuma, đumbir, cimet i kardamom


1 žličica lanenog sjemena


1 žličica meda (nije obavezno)


1/2 šalice kockica leda (nije obavezno)


Upute


Dodajte sve sastojke u svoj blender.


Sve sastojke miješajte dok ne postanu glatka smjesa. Podesite tekućinu kako biste stvorili željenu konzistenciju.