Ice Cream Face Lift

TikTok trend uz koji na najbolji način možete naglasiti svoje konture lica

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zvuči kao sladoled, ali zapravo je najnoviji trend ljepote na TikTokuOtkako su se na medijskoj sceni pojavile članice obitelji Kardashian, znamo koliko je lako vizualno promijeniti lice pomoću različitih tonova šminke.


Nos postaje manji, jagodične kosti više, a lice uže. S takozvanim Ice Cream Face Liftingom (sladoledni lifting lica), novi trend konturiranja sada osvaja svijet ljepote. Što je sladoledni lifting lica?
Sve je počelo s TikTokericom Serenom Lakkis, koja je svojim videom “Lifting Hack with Makeup” već privukla više od 2,2 milijuna gledatelja. U kratkom isječku Serena kombinira dvije različite nijanse korektora s kremastim rumenilom, dočaravajući svjež i naglašen izgled svojih obraza. U kombinaciji, dvije različite boje korektora i rumenilo podsjećaju na najslađi sladoled od vanilije, jagode i čokolade. 


Za nanošenje Ice Cream Face Lifta potreban vam je svijetli korektor te druga, tamnija nijansa i kremasto rumenilo. Idealne su tekuće varijante, kao što su korektor u stiku i kremasto rumenilo u stiku. Također, umjesto kremastog rumenila možete koristiti i ruž za usne. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli NARS Cosmetics (@narsissist)Najprije laganim korektorom namažite gornji dio jagodičnih kostiju. Zatim povucite crtu iste širine i duljine s kremastim rumenilom točno ispod i spojite je s redom tamnog korektora i drugim redom svijetlog korektora. Sada vaši obrazi imaju željeni krem-ružičasto-smeđi izgled i izgledaju baš poput ukusnog sladolednog specijaliteta.


Na kraju, a to je naravno najvažnije, pomiješajte sve četiri boje beauty blenderom ili kistom za puder kružnim, izdašnim pokretima dok vam obrazi ne budu savršeno oblikovani. I to je to!