Omiljeno talijansko jelo

Talijanski klasik na malo drugačiji način. Isprobajte špagete bolognese iz – pećnice

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zapecite najdražu tjesteninu u pećnici na par minuta

Špagete bolognese su omiljeno jelo diljem svijeta. Obožavamo ga bez obzira na godišnje doba, no nekako ljeto na terasi uz čašu crnog vina baš posebno dobro paše. 


Ako želite isprobati omiljeno talijansko jelo na malo drugačiji način, donosimo recept za špagete iz, vjerovali ili ne, pećnice. Recept je namijenjen za četiri osobe. 



Sastojci: 


  • 500 g špageta
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 325 g mljevenog mesa
  • 1 konzerva pelati rajčice
  • 2 mrkve
  • 1 ½ jušna žlica koncentrata od rajčice
  • 3 čajne žlice mediteranskih začina (origano, timijan, peršin…)
  • Maslinovo ulje
  • Parmezan
  • Sol i papar
  • Svježi bosiljak za ukrašavanje


Priprema: 


Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva.


Tjesteninu skuhajte prema uputama.


U međuvremenu narežite luk i češnjak. U tavi na zagrijanom maslinovom ulju prepržite iste. Dodajte meso, sol i papar i pržite dok meso ne pusti vodu. 


Dodajte pelatu, koncentrat i talijanske začine. Sve dobro promiješajte. 


Mrkvu operite i narežite na komadiće. 


Kalup za pečenje malo nauljite. Dodajte tjesteninu, preko nje meso i mrkvicu. Dodajte za kraj parmezana. 


Pecite 10 minuta, sve dok sir ne poprimi zlatno-smeđu boju. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi pet minuta i prije serviranja ukrasite sa svježim bosiljkom.