Punoća okusa

Tagliatelle s vrganjima nezaobilazno su jesensko jelo

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Prednost je i što ne morate izgubiti puno vremena za pripremanje

Ukoliko volite kombinaciju tjestenine i gljiva, tada morate isprobati ovaj recept!


Sastojci


  • 400 g vrganja
  • 360 g tagliatella
  • 20 cherry rajčica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu

Priprema


Zagrijte ulje s češnjakom. Dodajte dobro oprane vrganje i ostavite da se peku desetak minuta.


Dodajte nasjeckane cherry rajčice i do kraja kuhajte, posolite i popaprite umak. Ako je malo suho, dodajte malu čašu vode!


U međuvremenu skuhajte tagliatelle u slanoj vodi.


Uzmite dio umaka i usitnite ga štapnim mikserom.


Ocijedite tjesteninu i propirjajte je s izmiksanim dijelom umaka.


Dodajte preostale gljive da ukrasite jelo…i uživajte!