Neobična, ali savršena kombinacija

Stvoren za ljetni roštilj: Začinjeni senf s ginom

Mija Dropuljić

Foto: iStock

Foto: iStock

Recept kojeg ćete obožavati cijelo ljeto, a napravi se u samo par koraka

Bilo da ćete ovaj senf koristiti uz svaki roštilj ili kao dresing za salatu, on će postati vaš omiljeni ljetni recept. Ako obožavate izrađivati svoje umake, onda svakako trebate isprobati ovaj začinjeni senf.


Sastojci:


  • 80 g smeđe gorušice
  • 80 g žute gorušice
  • 80 g meda
  • 1 stabljika ružmarina
  • 180 ml vinskog ocata
  • 80 ml gina
  • 1 jušna žlica soli
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 30 g vode

Priprema


  1. Gorušicu smrvite u mužaru. Dodajte vode. Ostavite da smjesa odstoji oko 30 minuta. 
  2. Ružmarin narežite sitno. 
  3. U lončiću zagrijte ocat, med i sol. 
  4. Ugrijanu smjesu prelijte preko gorušice. 
  5. Dodajte smjesi ružmarin i gin. 
  6. Smjesu izmiješajte štapnim mikserom te dodajte maslinovo ulje. 
  7. Izrađeni senf ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi minimalno 12 sati. 
  8. Čuvajte ga u staklenoj posudi oko dva tjedna nakon čega je spreman za korištenje.