Vječni prijelazni komad

Što je rujan bez dobre traper jakne? Ovo su najbolji modeli

Mija Dropuljić

FOTO: PR

FOTO: PR

Traper jakna ima bogatu povijest

Vječni komadi se ne nazivaju bez razloga vječni. Oni nikad ne izlaze iz mode, upotpunjuju svaki outfit, bezobzira na modni izričaj, i najčešće posežemo za tim komadom kada ne znamo što odjenuti. 


Teško je zamisliti prijelazni period, poput jeseni, bez najdraže traper jakne. Ona je omiljena, nosi se diljem svijeta i vjerujemo kako i vi imate svoj komad u ormaru. Traper, iliti denim jakna, ima bogatu povijest koja seže unatrag više od stoljeća. Mala povijest traper jakne


Korijene traper jakne možemo potražiti u Sjevernoj Americi u 19. stoljeću. Tada je Levi Strauss, njemački doseljenik, zajedno s krojačem Jacobom Davisom, 1873. godine patentirao prvu traper jaknu. Ova je jakna bila izrađena od čvrstog platna od traperice, a glavna inovacija bila je u upotrebi zakovica na ključnim mjestima, što je povećalo izdržljivost jakne.


Traper jakna brzo je postala popularna među radnicima i rudarima zbog svoje izdržljivosti i funkcionalnosti. To je bila omiljena odjeća za ljude koji su radili u teškim uvjetima, a poznata je po svojim džepovima i izdržljivim šavovima.


Tijekom 20. stoljeća, traper jakna postala je modna ikona, komad odjeće i simbol američkog divljeg zapada. Postala je popularna među mladima i nosila se u različitim varijacijama, uključujući uske i široke krojeve. Ona je postala neizostavan dio američke kulture i stila.Tijekom 50-ih i 60-ih godina postaje popularna i među umjetnicima, a nosili su je ikone poput James Deana i Marlon Branda. Ovi glumački velikani su dodatno popularizirani i vinuli ovaj komad u modna nebesa. 


Traper jakna ostaje klasičan komad odjeće koji nikada nije izašao iz mode. Ona je evoluirala od svojih skromnih početaka kao radnička odjeća do bezvremenske ikone koja se nosi širom svijeta.


Ove sezone osim klasičnih komada (uvijek barem jedan takav trebate imati u svom ormaru), high street brendovi nude upečatljive modele koji se ističu svojim krojem i detaljima. Provjerili smo aktualnu ponudu i donosimo najbolje statement traper komade.


Reserved (25,99 eur)


Mango (49,99 eur)


Mango (49,99 eur)


Reserved (25,99 eur)


Zara (49,95 eur)


H&M (49,99 eur)


Mango (69,99 eur)


Reserved (59,99 eur)


Zara (49,95 eur)


H&M (39,99 eur)


Zara (49,95 eur)


Bershka (39,99 eur)


Reserved (59,99 eur)


H&M (39,99 eur)


Stradivarius (49,99 eur)


Bershka (35,99 eur)


Zara (49,95 eur)