Zaboravite na olovke

Nijansiranje obrva i što trebamo znati prije ovog beauty tretmana

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Nijansiranje obrva sve je popularniji beauty trendPutovanje do punijih obrva ne mora biti tako komplicirano. Od pouzdanih olovaka za obrve do seruma za rast obrva, postoji puno mogućnosti za postizanje gušćih obrva… Ali ako tražite nešto s malo više snage zadržavanja, opcija je nijansiranje obrva.


Što je nijansiranje obrva?


Nijansiranje obrva postupak je nanošenja polutrajne boje za poboljšanje, oblikovanje i definiranje obrva. Toniranje omogućuje profesionalcu da manipulira područjem obrva zatamnjujući fine dlake koje okružuju obod obrva kako bi povećao širinu. Stručnjaku također omogućuje da potamni fine dlake u unutarnjoj jezgri obrva koje se nalaze na manje gustim područjima. To stvara dulju liniju obrva (rep obrva) ili puniji prednji dio i idealniji oblik.


Nijansa izrađena od polutrajne biljne boje ili kane koja se miješa kako bi odgovarala vašoj postojećoj nijansi. To se može učiniti u salonima ili kod kuće. Daje izgled gušćih obrva mlađeg izgleda.


Kakav je to postupak?
Specijalist će pripremiti područje, očistiti obrve i nanijeti tanki sloj vazelina oko njih kako bi se spriječilo mrljanje. Zatim se boja pomiješa i pažljivo nanosi, prvo u smjeru kako rastu dlake, a zatim se drugi sloj nanosi u suprotnom smjeru. Boja se ostavlja nekoliko minuta da postigne optimalnu nijansu, a zatim se višak uklanja vlažnim papirnatim ručnikom.


Nemojte se izbezumiti ako vidite boju na koži ispod obrva: to će se isprati nakon dan-dva. Možda bi bilo dobro da svoj prvi tretman zakažete za petak, kako biste mogli pratiti rezultate tijekom vikenda.Kome je najbolje obojiti obrve?


Nijansiranje obrva djeluje na tipove kože, tonove kože i boje obrva. Ako ipak pokušavate nijansirati sijedu ili svijetlu dlaku, postupak je malo zamršeniji. Obavezno idite nekome tko zna kako dobro obojiti obrve i to često. Sijeda dlaka je otpornija i nastoji biti tvrdoglava, pa ćete možda trebati malo prilagoditi postupak, piše Harpers Bazaar.


Koliko brzo ćete vidjeti rezultate?


Morali biste izbjegavati vlaženje obrva 12 sati nakon završetka tretmana i čišćenje područja oko gela ili krema na bazi krema. Vaše će se obrve odmah istaknuti i izgledati punije. U svojoj rutini ljepote možete smanjiti više proizvoda za obrve. Boja traje od tri do šest tjedana. Kako bi održali boju, predlaže se dolazak na svaka četiri do šest tjedana radi dotjerivanja.


Treba izbjegavati piling ili upotrebu bilo kakvih proizvoda na bazi ulja na tom području jer će to brže izblijedjeti. Izbjegavanje bilo kakvih proizvoda koji bi mogli dodatno iritirati tanku kožu obrva, poput retinoida i retinola.


Tanki sloj vazelina ili akvafora nanesete na okolnu kožu kao oblik zaštitne barijere između boje i kože. Preporučuje se upotreba nečega poput ricinusovog ili bademovog ulja kako bi se stvorila ista zaštitna barijera na obrvama .


Koliko je boja sigurna?


Ne postoji standardna formulacija bojila i koriste se razne boje, od kojih neke sadrže konzervanse koji nisu regulirani. Glavni rizici kod nijansiranja obrva su alergijske reakcije i infekcije; koža oko oka je tanja u usporedbi s kožom na ostatku tijela i podložnija je alergijskim reakcijama i iritacijama.


“Neke trajne nijanse / boje za trepavice i obrve mogu sadržavati kemijski alergen nazvan para-fenilendiamin (PPD), koji može izazvati ozbiljnu kontaktnu alergiju, pa čak i reakcije mjehurića.


Napravite test kako biste utvrdili jeste li alergični na boju koja se koristi prije nego što se obvežete na tretman. Kao i kod bilo kojeg tretmana za uljepšavanje, uvijek napravite domaću zadaću. Raspitajte se oko preporuka i pročitajte kritike prije rezervacije termina.