
FOTO: iStock
Obožavate spaghetti bolognese, ali biste rado isprobali nešto novo? Kolač koji spaja dva omiljena talijanska recepta u jedno je stvoren za vas
povezane vijesti
- Za prekaljenog ribolovca zima nije prepreka. Po buri lovio ciple od 800 do 1500 grama!
- Znate li za ribolovnu tehniku naziva bolognese? Njome se mogu ostvariti i kapitalni ulovi
- U laganom tijelu ovih dugih štapova leži iznimna rezerva snage koju nije teško iskoristiti ukoliko se poštuju osnovna pravila
Postoji li uopće osoba koja ne voli bolognese? Mislimo da je teško naći nekoga komu spaghetti-bolognese ne izmame osmijeh. Ako želite ovo omiljeno jelo isprobati na nešto drugačiji način, onda je ovaj recept prava stvar. On kombinira na neobičan način bolognese i lasagne u jedno. Rezultat je novo omiljeno jelo vaše obitelji.
Sastojci:
- 500 g tjestenine spaghetti
- 500 g mljevenog mesa
- ½ luka nasjeckanog na kockice
- 2 mrkve nasjeckane na male komade
- 3 režnja češnjaka
- 600 g pasirane rajčice
- 3 jušne žlice paste od rajčice
- 100 g parmezana
- 250 g mozzarelle
- 2 čajne žlice talijanskih začina
- Sol i papar
- Prstohvat soli
- 125 g creme fraiche
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva te skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
- U međuvremenu očistite i narežite mrkve i luk te ih prepržite na maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso te pecite dok se meso ne smrvi i ne dobije pečenu boju.
- Dodajte pastu od rajčice, zgnječeni češnjak i začine te smjesu pecite dok se sve ne sjedini.
- Dodajte pelatu i sol i papar po želji.
- Tjesteninu stavite u posudu za lasagne. Dodajte umak. Preko svega dodajte creme fraiche.
- Pomiješajte parmezan i komadiće mozzarelle te dodajte na smjesu.
- Pecite oko 25 minuta.