Neodoljiva frizura

Šiške i kovrčava kosa? Zašto ne! Donosimo nekoliko savjeta prije velike promjene

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ako imate kovrčavu kosu, to ne znači da šiške nisu opcija, već eventualno u početku malo više posla

Šiške se ne mogu baš sa sigurnošću staviti u kategoriju nezahtjevnih frizura, već upravo suprotno: one zahtijevaju konstantno četkanje, pranje i stiliziranje, i to bez obzira imate li ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu.


Ako imate kovrčavu kosu, to ne znači da šiške nisu opcija, već eventualno u početku malo više posla. No čim savladate umijeće njihova oblikovanja, zaljubiti ćete se u neodoljive kovrčave šiške!Koliko duge trebaju biti šiške ako je riječ o kovrčavoj kosi?


Kod šišanja šiški treba paziti na vrlo bitnu stvar, a ta je da kada je kovrčava kosa mokra, težina vode povlači kosu prema dolje i izravnava kovrče, što znači da kada se osuši, zakovrčati će se i skupiti poput opruge. Iz tog preporuka je kovrčavih šiški kada je kosa potpuno osušena.Koji proizvodi za oblikovanje su potrebni?


Bilo da planirate nositi šiške prirodno kovrčave ili ih ravnati, kovrčava kosa zahtijeva više hidratacije u odnosu na ostale te je bitno dok je mokra koristiti odgovarajuću količinu proizvoda za hidrataciju kako biste zaštitili i poboljšali njezinu prirodnu teksturu.


Ako planirate šišati šiške dok vam je kosa kovrčava, dobar je savjet pustiti kosu da se prirodno osuši na zraku ili pak osušiti ju difuzorom kako bi kovrče ostale u formi.


Ako planirate izravnati kosu, obavezno ju prije ravnanja zaštitite proizvodom za zaštitu od topline!