Beauty trik

S ovom namirnicom iz kuhinje lak za nokte traje duže

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Ova namirnica izvrsno priprema nokte za nanošenje laka

Svježe ste nalakirali nokte i već nakon kratkom vremena se on počeo ljuštiti? Naravno, uvijek možete koristiti nadlakove koji produljuju vijek trajanja laka na nokte, no možete se poslužiti i jednom namirnicom koju najvjerojatnije već imate u svojoj kuhinji. 


Veoma je frustrirajuće kada nakon kratkog vremena uočite da ste oštetili svježi lak za nokte. Nažalost, kućanski poslovi, rad za računalom, kuhanje i drugi poslovi ne utječu pozitivno na dugotrajnost laka. Nije opcija niti da sve poslove obavljate uz pomoć gumenih rukavica. 


Ako želite da vaš lak za nokte traje duže, rješenje trebate potražiti u svojoj kuhinji. Vjerovali ili ne, taj moćni saveznik je ni manje ni više nego jabučni ocat


Kako ovaj trik funkcionira? Sve što trebate napraviti jest nanijeti malo octa na blazinicu i s njom očistiti površinu nokte i zanoktice. Naime, ocat će na posve prirodan način odstraniti svu prljavštinu s nokte i na neki način na uglancati zbog čega lak za nokte bolje i duže drži. Kako je jabučni ocat posve prirodan, ne utječe negativno na izgled noktiju i zanoktice, dapače njegovi sastojci čak i pogoduju. 


Kako bi manikura bila još uspješnija te lak trajao što duže, nakon što ste nokte očistili s octom, nanesite prvo bazni prozirni lak te nakon toga odabrani lak za nokte.