![Foto: iStock](https://www.novilist.hr/wp-content/uploads/2024/05/iStock-658455978-717x478.jpg)
Foto: iStock
Poseban dodatak je čili papričica nasjeckana na trakice
Težina: jednostavno
Vrijeme: 10 min priprema, 15 min kuhanja
Sastojci za 4 osobe:
350 g tjestenine rigatoni
250 g tune u ulju, ocijeđene
400 g pasirane rajčice
1 češanj češnjaka
1 grančica peršina
1 svježa čili papričica
15 g slanih inćuna
sol, papar i maslinovo ulje
Priprema:
U veliki lonac stavite zakuhati dobro posoljenu vodu za tjesteninu. U tavi na malo ulja staviti cijeli oguljeni češanj češnjaka da krčka nekoliko trenutaka pa ga izvaditi. Dodati ocijeđene filete inćuna i pustiti da se otope s malo vode od kuhanja tjestenine.
Dodati čili papričicu nasjeckanu na trakice i po mogućnosti bez sjemenki. Dok se sve aromatizira, ocijediti ulje iz tune te je dodati u tavu.
Ostaviti da se aromatizira pa i u to dodati malo vode od kuhanja tjestenine. Dodati pasiranu rajčicu i kuhati desetak minuta.
U međuvremenu skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kad je gotova, dodati je u umak te začiniti paprom i nasjeckanim peršinom po ukusu.