Brzo i fino

Rigatoni s tunom su idealni kada vam se ne da kuhati. Gotovi za 10 minuta

Novi list

Foto: iStock

Foto: iStock

Poseban dodatak je čili papričica nasjeckana na trakice

Težina: jednostavno


Vrijeme: 10 min priprema, 15 min kuhanja


Sastojci za 4 osobe:


350 g tjestenine rigatoni


250 g tune u ulju, ocijeđene


400 g pasirane rajčice


1 češanj češnjaka


1 grančica peršina


1 svježa čili papričica


15 g slanih inćuna


sol, papar i maslinovo ulje


Priprema:


U veliki lonac stavite zakuhati dobro posoljenu vodu za tjesteninu. U tavi na malo ulja staviti cijeli oguljeni češanj češnjaka da krčka nekoliko trenutaka pa ga izvaditi. Dodati ocijeđene filete inćuna i pustiti da se otope s malo vode od kuhanja tjestenine.


Dodati čili papričicu nasjeckanu na trakice i po mogućnosti bez sjemenki. Dok se sve aromatizira, ocijediti ulje iz tune te je dodati u tavu.


Ostaviti da se aromatizira pa i u to dodati malo vode od kuhanja tjestenine. Dodati pasiranu rajčicu i kuhati desetak minuta.


U međuvremenu skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kad je gotova, dodati je u umak te začiniti paprom i nasjeckanim peršinom po ukusu.