Prirodan okus

Recept za ukusan i lagan domaći sladoled od jagoda

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kreativna i hranjiva opcija uz koju ćete zaboraviti na kupovinu hladne slastice

Sladoled će se napraviti brže i sigurnije ako se sastojci koji će se koristiti prije upotrebe stave u hladnjak.


Sastojci:


  • 250 grama svježih jagoda
  • 150 mililitara vode
  • 80 grama svijetlo smeđeg šećera

Priprema: Operite i očistite jagode.


Narežite ih ili podijelite barem na pola.


Stavite ih u posudu blendera i miksajte, prvo malo po malo dodavajući hladnu vodu, a na kraju šećer, nastojeći da dobijete što homogeniju smjesu.


U ovom trenutku možete staviti smjesu u aparat za sladoled i raditi s njim navedeno vrijeme.


Za voćne sladolede preporučljivo je slijediti program “sorbet”, ako je dostupan.


Tko nema na raspolaganju aparat za sladoled, može probati sastojke pomiješati blenderom i dobivenu smjesu uliti u posudu prikladnu za zamrzavanje.


Sladoled je potrebno svakih pola sata snažno promiješati žlicom, kako se ne bi stvorile kocke leda.