Koji ćete pratiti?

Razigrano, veselo i lepršavo: 6 vodećih proljetnih modnih trendova

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Tenisice, peach fuzz i electric grandpa su samo neki od trendova koji će uskoro vladati

S prvim toplijim danima već počinjeno odbrojavati do početka proljeća koji sa sobom donose lepršave komade, razigrane modne kombinacije i vesele boje. 


Ovog proljeća će vladati šest glavnih modnih trendovi. Sudeći po njima, čeka nas jedno uzbudljivo i raznoliko modno razdoblje. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Tamara Kalinic (@tamara)Peach fuzz


Svake godine Pantone jednu boju, točnije određenu nijansu, proglasi bojom godine. Za 2024. godinu je to “peach fuzz” koju možemo opisati kao nježnu boju breskve. 


Ovaj trend se može nositi od glave do pete. Pogriješiti nećete ako se odlučite za haljinu ili žensko odijelo. Izvrsno pristaje uz kontrastne boje, poput svijetle plave, bijele i crne. Za decentnije kombinacije birajte smeđu, narančastu, rozu ili pastelnu žutu. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli rebeca oksana (@rebecaoksana)Electric grandpa


Kao što samo ime govori, ovaj trend aludira na modnu kombinaciju ili pojedini komad koji nas asocira na djedov ormar. Dominiraju pleteni prsluci, pletene veste, kravate, široka odijela s vintage uzorkom. Boje su decentne, a dominiraju različite nijanse smeđe i sive. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli NNENNA 🧚🏾 (@nnennaechem)Šarene tenisice


Bijele i crne tenisice ove godine ostavite u svom cipelaru. Nose se šarene tenisice – u što upadljivijom boji, to bolje. Tu su i različite kombinacije boja, primjerice pink tenisice koje imaju detalje u ljubičastoj boji. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Linda ☁️✨ (@linda.sza)Off-shoulder pulover


Ovaj trend je kao stvoren za proljeće, a najavljuje i povratak pojedinih komada iz 2000-tih. Puloveri koji otvaraju ramena, odnosno imaju takav ovratnik da se spuštaju preko njih, u isto vrijeme nas griju, no ipak nas ne zatvaraju, poput dolčevita. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)Slim traperice


Bez brige, ne vraćaju se ultra uske skinny traperice. No, dok smo u 2023. nosili izuzetno široke traperice i maksi suknje, u 2024. više ističimo liniju tijela. Slim kroj prati liniju, no ipak pruža udobnost i ne stišće nigdje. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli BÁRBARA SANTIAGO 🍄 (@barbarasantiago.r)Leopard uzorak


U 90-ima smo leopard uzorak viđali posvuda, a sada se polagano, ali sigurno opet vraća na velika zvona. U 2024. ga ne nosimo od glave do pete, no zato ga hrabro kombinirano. Slobodno se poigrajte s drugim uzorcima i bojama.