Žali se na diskriminaciju

Radnik se požalio da mu je plaća gotovo milijun kuna na godinu: ‘Plaćen sam da ne radim baš ništa’

Lucija Sučić

Foto: Freepik

Foto: Freepik

Rekao je da je mu dani prolaze ručajući i čitajući novineNa ovakvo nešto mnogi se ne bi nikada požalili, već bi taj “posao” čuvali kao kap vode na dlanu. No ako se pita Dermota Alastaira Millsa, financijskog menadžera Irish Raila, radi se o diskriminaciji.


Mills je od 2014. godine bio jedan od glavnih koji je bio uključen u slučaj zviždača spomenute kompanije te je kroz godine postupno razriješen gotovo svih svojih dužnosti. Došlo je do toga da većinu dana provodi ručajući i čitajući novine, a godišnja plaća mu iznosi gotovo milijun kuna (130 tisuća dolara).


“Kupujem novine Times i Independent, i sendvič. Odem u svoju kabinu, uključim računalo, pogledam e-poštu. Ne postoje e-mailovi povezani s poslom, nema poruka, nema komunikacije s kolegama”, izjavio je Mills, kako prenosi Oddity Central.
“Sjedim, čitam novine i jedem svoj sendvič. Onda oko 10:30, ako postoji e-mail koji zahtijeva odgovor, odgovaram na njega. Ako postoji posao povezan s tim, odradim ga. Bio bih oduševljen kada bi dobio nešto što zahtijeva da radim jednom tjedno”, nastavio je.


Nekoć je Mills imao veliku odgovornost za kapitalni budžet visine oko 250 milijuna eura, no njegova se karijera počela, takoreći, raspadati kada je bio primoran preuzeti sadašnje radno mjesto i uzeti tromjesečno bolovanje, te tvrdi da je bio penaliziran zbog toga što je progovorio.


Nakon toga vratio se poslu koji mu je donosio jednak status i plaću kao i prije, no gotovo pa nikakve obaveze i dužnosti.


Mills je odlučio naposlijetku tužiti kompaniju. Njegov odvjetnik rekao je da je Mills plaćen “da ne radi ništa”, misleći na uporabu njegovih vještina, a sam Mills rekao je da se osjeća “izoliranim i isključenim iz rada tvrtke i prilika za profesionalan trening i napredovanje”.